E2r

Hur man köper blomsterlökar

Blomsterlökar kan planteras i trädgården eller hålls inomhus och tvingas att blomma. Hursomhelst, de erbjuder vackra, färgglada, doftande blommor som ger karaktär åt någon trädgård eller hem. Om du planerar att plantera blomsterlökar, här är några tips att tänka på.

Hur man köper blomsterlökar. Blomsterlökar är faktiskt små anläggningar själva.
Hur man köper blomsterlökar. Blomsterlökar är faktiskt små anläggningar själva.

  1. Blomsterlökar är faktiskt små anläggningar själva. Allt de behöver för att blomma och frodas finns inom de små lampor. Om du skär en öppen, ser du en liten knopp med ett löv intakt. Alla de livsmedel som de behöver för att börja växa också i lampan.
  2. Det finns två huvudtyper av blomsterlökar, vårblommande och sommaren blomning. Vårblommande knoppar är hjärtligt och tål den kalla vintern och minusgrader, medan sommaren blomsterlökar är mer känsliga.
  3. De flesta vårblommande lökar är perenner, och kommer tillbaka till blomma år efter år utan mycket arbete från din sida. Sommar blomsterlökar kommer bara att hålla en säsong om du gräver upp dem och lagra dem inomhus för vintern, återplantering långt efter den sista frosten av säsongen.
  4. Vårblommande lökar, däribland tulpaner och påskliljor, bör planteras på hösten minst sex veckor innan du förväntar frost. Djupet av din planteringsgropen bör mäta ungefär två gånger längden av lampan själv. En glödlampa planter kan köpas för att göra det här jobbet lite lättare, men det är ingalunda ett nödvändigt verktyg.
  5. Större lökar kommer ofta ger större och mer doftande blommor, även om detta inte alltid fallet. Läs etiketterna noggrant så att du vet vilken storlek blommor du kommer att sluta med, och hur mycket utrymme du behöver för att plantera dina lökar.
  6. Köpa blomsterlökar i lösvikt kan vara mycket billigare per lampa än att köpa bara ett fåtal. Detta gäller särskilt vid köp blomsterlökar genom postorderkataloger. Om du bara behöver ett litet antal lökar, överväga att kombinera ett köp med vänner, familj eller grannar att låta alla att dra nytta av de kostnadsbesparingar.
  7. Ett annat sätt att sänka prislappen på dina blomma lampa inköp är att köpa påsar med blandade lökar. Du får ett sortiment av blommor sorter och färger som kommer att lysa upp din trädgård, och dessa är mycket billigare än att köpa glödlampor separat.
  8. Plantskolor och plantskolor har ofta försäljning i slutet av planteringssäsongen. Detta är en bra tid att plocka upp dina blomsterlökar så länge du är redo att plantera dem direkt.
  9. Efter inköp blomsterlökar, bör de planteras så snart som möjligt. Eftersom de är faktiskt lite innehöll växter själva, de behöver vatten och jord för att hålla sig frisk och att så småningom blomma till blommor. Om du måste lagra blomsterlökar, hålla dem på en sval, torr plats. Du kan plantera dem inomhus i krukor också, med hjälp av sandjord som hålls fin och fuktig.