E2r

Hur man köper en diskmaskin


En diskmaskin är en användbar och praktisk apparat att ha i ditt kök. Det skär ner på den tid och ansträngning läggs på diska eller olika redskap som används i köket. Om du köper en diskmaskin för första gången, som beskrivs nedan är några viktiga funktioner och delar du bör vara medveten om och på vilka sätt du kan köpa en diskmaskin som passar dina behov.

Steg 1

Typer av diskmaskiner. Det finns vanligtvis två typer av diskmaskiner som finns på marknaden idag - inbyggda eller bärbar. Inbyggda diskmaskiner är permanenta anordningar som är fixerade under bänkskivan, nära en diskho. Bärbara maskiner levereras med hjul och kan flyttas runt för att skapa utrymme för din bekvämlighet. Dessa kommer med färdiga toppar och sidor och är dyrare än de inbyggda modeller.

Steg 2

Mått. Typiskt, diskmaskiner är ca 24 inches bred, medan det finns några 18-tums modeller också tillgängliga. Funktioner som du behöver för att kontrollera och besluta om de behövs för dina diskmaskiner behov är som följer.

Steg 3

Hur man köper en diskmaskin. Typer av diskmaskiner.
Hur man köper en diskmaskin. Typer av diskmaskiner.

Värme-och vattenbesparing. För att rengöra rätter riktigt bra, behöver vatten för att värmas upp till minst 140 grader. De flesta diskmaskiner har en 110 graders varmvattenberedare, så du måste leta efter en modell som har den tidigare värmekapacitet. Spara vatten cykler är en viktig egenskap eftersom oavsett var du bor, är vattenvård en bra idé.

Steg 4

Antal tvättcykler. Alla rätter och redskap kan inte rengöras med samma tvätt tekniken. Därför bör din diskmaskin ha olika cykler för ömtåliga, små och stora tallrikar och bestick, skölj anläggningar eller borde kunna rensa matrester och annat skräp från matlagning innan tvättprogrammet. En blötläggning funktion är också en bra idé för envis fett och fläckar.

Steg 5

Interiörer. Insidan av en diskmaskin behöver vara väl placerade och utformade för bekväm tillgång och placeringar för rätter av olika former och storlekar.

Steg 6

Timer och isolering. Dessa är bra egenskaper att ha om du inte vill ha en bullrig diskmaskin. En timer kommer att bidra till att driva diskmaskinen när det passar dig, genom att ställa in en fördröjning-kontroll om du vill.

Steg 7

Värme-och vattenbesparing. Kontroller och utseende.
Värme-och vattenbesparing. Kontroller och utseende.

Kontroller och utseende. De olika vred och kontroller ska vara enkel att använda, rengöra lätt och vara hållbara. Färg och utseende är mer en fråga om val och estetik. Du kan välja en färg som passar in med resten av ditt kök inredning eller en som sticker ut från resten av apparaterna.

Steg 8

Energi betyg och garantier. Dessa är de två viktigaste funktionerna för att leta efter i en diskmaskin. Ju lägre energi betyg för apparaten, den mer effektivt det kommer att fungera och minska strömförbrukningen. Tillverkare garantier är viktiga, måste reservdelar finnas lätt tillgängliga och en service-och underhållsplan är också viktigt.


Det finns online och offline resurser tillgängliga som guidar dig genom diskmaskinen köpprocessen. Några av de mer populära online-resurser är e-köpguider, rapporter konsument, smarta hem och webbplatser underhåll, tillverkarnas webbplatser osv Offline resurser omfattar tidskrifter såsom Consumer Digest, konsument rapporter, etc.