E2r

Hur man målar en dörrkarm

En dörrkarmen är så mycket mer än bara en ram för att innesluta en dörr

En dörrkarmen är så mycket mer än bara en ram för att innesluta en dörr. Det är en del av själva dörren än kan ge ytterligare estetik bortsett från dess ständigt viktig funktion. En fallfärdiga och nedslitna doorjamb kan minska överklagande av en dörr och kan hindra dörren från att fungera som det ska. Ett sätt att säkerställa att en dörr fungerar bra och snygg är genom att rehabilitera dörrkarmen genom reparation och ommålning. Detta kommer att säkerställa hållbarheten av trä samt. Det bästa med detta är att du kan göra allt själv. Du behöver inte spendera en massa pengar på arbete, eftersom det är ett lätt jobb som alla kan göra.

Förbered material

Hur man målar en dörrkarm. Förbered materialen.
Hur man målar en dörrkarm. Förbered materialen.

Förbered materialen. För det här jobbet måste du skaffa flera artiklar från din lokala hårdvara leverans butik. Köp en gallon av glänsande färg. Glossy färg är tåligare än de flesta färger och ger en ljusreflekterande effekt. Detta kan dölja minuten skador och fläckar senare. Välj samma färg som din dörr eller en färg som komplimanger dörrens befintliga färgen. Du kommer att behöva köpa penslar, primer, spackel och fin-grit sandpapper.

Ta bort luckan

Ta bort luckan. För att starta processen, ta bort luckan från ramen eller dörrposten. Skruva loss gångjärnen och slutbleck. Placera dörren och metalldelarna på ett bord. Lägg en trasa eller kartong på golvet som omger hela dörrkonstruktionen. Detta kommer att skydda golvet från någon färg rinna.

Rengör och reparera doorjamb

Rengör och reparera dörrposten. När dörrposten är helt tillgänglig, får en fuktig trasa och torka av dörrposten och trim. Se till att skrubba bort smuts och grime som har låst på under åren. Om trä som används för dörrposten har lidit en hel del övergrepp, då blir det luckor och hål i träet. Få lite spackel och fylla i luckorna. Använd en spackel för att tillämpa kitt. Se till att jämna ut det. Sand dörrposten ner för att säkerställa att det inte finns några gupp och ojämnheter på trä. Ojämna ytor kommer att visa betydligt när målade. Placera maskeringstejp på kanterna av båda sidor av dörrposten för att skydda angränsande väggarna från färg och primer.

Applicera primer

En dörrkarmen är så mycket mer än bara en ram för att innesluta en dörr. Rengör och reparera dörrposten.
En dörrkarmen är så mycket mer än bara en ram för att innesluta en dörr. Rengör och reparera dörrposten.

Applicera primer. När du har slutfört reparationer och rengöring av dörrposten, få en pensel och applicera ett lager grundfärg. Detta kommer att fungera som bas av färgen. Detta gör att färgen vara ordentligt absorberas av träet trots smuts och damm på den. Börja från ytterkanterna arbetar din väg inuti. Låt primern torka helt innan du fortsätter med färgen.

Börja måla

Börja måla. Blanda färgen enligt anvisningarna på färgburk. Få en pensel och börja måla på toppen av dörrposten gå ner till basen. Kontrollera båda sidor är målade. Börja med ett lager. Låt det torka i ett par timmar och sedan avsluta den med ett andra skikt. Låt färgen torka helt. Detta bör ta 24 till 48 timmar för en fullständig torr.

När dörrposten är helt torr

När dörrposten är helt torr, sätt tillbaka gångjärnen och slutbleck. Se till att det skruvas på ordentligt. Nästa uppgift skulle installera dörren. Testa funktionen och se till att inget fastnar. Det är viktigt att färgen är helt torkas för att undvika att färgen fastnar i dörren.