E2r

Hur man målar en faux ärg finish på utemöbler

Faux ärg är ett måleri gjort på en hel del utemöbler att återskapa utseendet av tiden slitna koppar. Det är ett elegant sätt att avsluta utemöbler. Denna stil kan lätt göras hemma utan att spendera massor av pengar. Ägna en eftermiddag för detta projekt och du har vackra utemöbler att visa för i slutet av dagen. Här är hur man målar en faux ärg finish på utemöbler.

Hur man målar en faux ärg finish på utemöbler. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme.
Hur man målar en faux ärg finish på utemöbler. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme.

  • Arbeta i ett väl ventilerat utrymme. Hitta ett klart utrymme för att arbeta med detta projekt. Du kan göra detta på bakgården eller i ett garage med dörren öppen. Arbetet med en varm dag för att påskynda torkningen av färgen.
  • Förbered möbeln. Bestäm det objekt som du vill arbeta med. Ställ den åt sidan och sand ner objektet. Se till att du rengör pjäsen så måla fastnar på ytan av materialet och inte på något smuts eller skräp på ytan av möblerna.
  • Ta fram de färger och andra material som du behöver. Du behöver en pensel, tvättsvamp, ett baslack färg i beige, tre olika nyanser av grön färg och färg färger som du kan använda för att markera posten. Koppar eller silver är bra färg färger att använda. Du bör också ha en ljusblå grå färg.
  • Gör den första lager färg. Applicera din beige basfärg till utemöbler. Eftersom detta är det understa lagret, oroa dig inte om hur det kommer att se ännu. Låt färgen torka.
  • Applicera den andra lager färg. När basen lagret är klar, kan du börja nu daubing eller applicera med en svamp den mörkaste nyansen av grön färg. En djup mörkgrön är ett bra val. Gör ett slumpartat ansökan. Du behöver bara måla omkring 75 till 80 procent av ytan. Det är ok att låta grundfärgen att visa. Låt färgen torka.
  • Daub på ett tredje skikt av färg. Få de två ljusare grön färg. Späd med lite vatten, men inte kombinera de två färgerna tillsammans. Använd en svamp för att tillämpa mediet grön och en separat svamp för den lättaste grön nyans. Alternate sponging på de två färgerna. Låt vissa områden för mörkgröna skiktet att visa igenom.
  • Gör höjdpunkterna. Få din metallic färg färg och späda ut det lite med lite vatten. Med en svamp, applicera den på ytan av möblerna eller objektet. Låt det blandas med andra nyanser av grönt. Om du upptäcker att en färg är alltför överväldigande, gå vidare och humöret ner med några av den mörkgröna färgen. Använd din blick för att bedöma färgbalansen.
  • Applicera en täckfärg. Låt färgen torka. Detta kan ta en hel eftermiddag eller ens ett par dagar. Få din blågrå färg och späd med vatten. Med en svamp, försiktigt daub den på ytan av möblerna. Detta ger det där sista touchen.


Låt varje lager av färgen torka ordentligt innan nästa lager appliceras. När du målar, låt en del av färgen från föregående lager syns igenom. Detta är vad som ger den yta som unika och vackra utseende. Denna yta kan göras på plantageägarna, utemöbler och andra utomhusaktiviteter tillbehör.