E2r

Hur man målar en rostig grind eller staket

En stor metall grind kan se ganska överväldigande och imponerande om det är i relativt gott skick. Den bästa skick skulle vara en grind med några tecken eller rost äta på metallen med färgen felfritt fortfarande på grinden. Men genom ålder och vittring kan metall grindar angripas av rost som kan förstöra dess lack och övergripande imponerande utseende. Med all missbruk det absorberar under åren, metall grindar behöver korrekt underhåll genom rost reparation och ommålning. Med rätt material och information, kan du göra din metal gate ser stark och tålig igen. Innan uppgiften, se till att schemalägga arbetet på dagarna där regn inte kommer att vara en faktor.

Arbetet med rost

Arbetet med rost. Rost är den värsta fiende till alla metalliska material. Den äter upp dem som termiter äter bort en bit trä. Om inte tenderat också kommer din metal gate bryta ner och sluta utföra sin funktion. Värst av allt, kommer det att göra ditt hem ser fallfärdiga. Det första steget för att rehabilitera din metal gate är att få en stålborste och skura alla delar av din port som har rostat. Detta bör avsevärt lossa rost. Ha tålamod med detta eftersom det kan ta ett tag.

Hur man målar en rostig grind eller staket. Arbetet med rost.
Hur man målar en rostig grind eller staket. Arbetet med rost.

Applicera ett mineral lösning. Härnäst kommer du att behöva köpa en mineral lösning från din lokala maskin leverans butik. Dessa är bra att ta bort rost. Blöt en trasa med mineralet lösningen och skrubba alla rostiga delar med den. Detta bör äta bort på rost. Låt det sitta och torka i ca 30 minuter.

Prime din port

Prime ditt grind. När du har torkat mineral lösningen helt, är det dags att tillämpa primer. Köp en burk primer och använda en 3-tums borste för att tillämpa den på din grind. Fokusera på rostiga delar porten först sedan fungerar det hela grinden. Detta kommer att slåss den befintliga rost och skyddar porten från framtida rost. Kom ihåg att använda primern jämnt runt porten eftersom detta kommer att fungera som bas för din lack också. Låt primern torka i ett par timmar innan du fortsätter med färg.

Börja måla. När grinden primas och torkas, få ett antal burkar sprayfärg med rosttrögt inslag som ingår i lösningen. Se till att dagen är inte alltför blåsigt, eftersom du inte vill slösa färg. Börja sprutning på ett tunt första beläggning på grinden. Låt färgen torka i ett par timmar och spraya på den andra topplack. Detta bör ge en bättre finish. Om du vill ha bättre skydd mot rost, sprayfärg tjockare skikt. Även om det är ett hårdare och tröttsam jobb, borsta på färgen är mycket bättre för rost motstånd.

När du har slutfört täckfärger

Arbetet med rost. Applicera ett mineral lösning.
Arbetet med rost. Applicera ett mineral lösning.

När du har slutfört täckfärger, låt färgen torka helt i ca 2 dagar. Vid denna tid, be hårt att regn inte kommer förrän porten är helt torr. Kom ihåg att använda skyddsutrustning som handskar och skyddsglasögon för det här jobbet.