E2r

Hur man odlar bifftomater

Den biffstek tomat är en av de mest utsökta godsaker från köksträdgården. Detta är mycket välkänd i de södra staterna som ett perfekt komplement till en väl rostade nedskärning av nötkött. Lyckligtvis finns det sätt att ta samma odlingstekniker för den goda gamla söder.

Här är hur du kan höja stora bifftomater i bekvämligheten av ditt eget växthus eller bakgård trädgård. Växande dem på rätt sätt kan du få det rätt mängd sötma och tanginess från tomat.

Hur man odlar bifftomater. Kväve och andra tillsatser.
Hur man odlar bifftomater. Kväve och andra tillsatser.

  • Jord. Som man kan förvänta sig, är det första steget till att ha en bra köksträdgård för att förbereda marken. Bifftomater växer bäst i jord som inte har planterats med tomater eller äggplantor under de senaste tre åren. Växtföljden säkerställer också den minskning av skadedjur och andra sjukdomar. Ett svagt surt till neutralt pH 6,5 till 7.0 har varit känt för att hjälpa bifftomater växer riktigt bra. De kräver också en ganska stor mängd kväve och kalium.
  • Kväve och andra tillsatser. Kväve kan ökas genom att plantera växter kvävefixerande bredvid grödan. Baljväxter har varit kända som mästare i näringslära men visste du att de också binda kväve riktigt bra? Placering sojaböna som marktäckning bredvid grödorna kan öka mängden kväve i marken också. Du kan också använda denna teknik på uppochner trädgård inställningar.
  • Radavstånd. Tomater växer bäst när de är väl fördelade. Rader av tomatplantor bör vara minst fem meter ifrån varandra för att säkerställa att grödorna får tillräckligt med vatten och näringsämnen. Trängsel kan vara mycket dåligt för tomat eftersom det främjar konkurrensen mellan närbelägna växter! Som man kan föreställa sig, är det aldrig en bra sak, eftersom dina tomater som inte kommer att växa fylligt och friskt.
  • Beskärning. Wayward grenar av tomatplanta bör beskäras regelbundet. Om det finns grenar som sticker ut från huvudstammen nära roten nivå, skulle du vara bättre att skära dessa off. Ta bort dessa grenar skulle göra tillväxten av tomatplanta mer fokuserad på de apikala delar av växten - de delar som är mer benägna att bära frukt. De extra grenarna ibland kallas "suckers", eftersom de bokstavligen suger energi och näringsämnen ur tomaten.

    Tillräckligt avstånd samt bra stöd i form av gödsel och bekämpningsmedel bör ta hand om skadedjur och sjukdomar problem, men när de gör det, är det viktigt att ta bort den felande växterna omedelbart för att säkerställa att blightpress inte kommer att sprida sig till de andra växterna.

  • Timing. Det brukar ta ett par månader att få ett bra parti smaskiga tomater i din trädgård. När de är knubbig, tar tid att skörda dem. Försök att rotera grödor då och då för att upprätthålla integriteten i marken.

Bifftomater är säkert ett välkommet tillskott för att slutföra varje måltid med nötkött. Växande dessa rätt i din egen trädgård eller en liten bit mark i din egen bakgård är ganska lätt, med rätt jord, kompetens och timing.