E2r

Hur man odlar rabarber

Rabarber är en av de perenna grönsaker växter som är ganska lätt att odla och hantera. Det är lågt underhåll så, när du ställa in den rätt att växa, behöver du inte ägna stor uppmärksamhet åt det jämfört med annan växtlighet.

Enda om växande rabarber är att du bara kan plantera dem i kallt klimat, ju kallare desto bättre. Eftersom anläggningen kan växa ganska bred och hög vid rötterna och topp, behöver du definitivt en hel del utrymme i din trädgård. Tekniskt kan rabarber växa upp till cirka sex meter bred. Om det finns andra växter i närheten, kommer tillväxten att hindras därmed minskar din totala avkastning. När planterade, förvänta er rabarber kommer att börja producera avkastning i fem år eller så. Efter de första 5 åren kommer anläggningen att producera grönsaker på årsbasis.

Använd dessa tips för att öka din egen rabarber:

Hur man odlar rabarber. Börja med rötterna.
Hur man odlar rabarber. Börja med rötterna.

  • Börja med rötterna. Det är mycket svårt att odla rabarber från frö. Det är därför om du planterar att starta en rabarber trädgård hemma, kommer du vill köpa en uppsättning rötter. Den lokala plantskola eller trädgård leverans butik ska hjälpa dig med den här delen av processen. Naturligtvis måste du först bestämma vilken variant du vill växa. Det finns faktiskt två varianter som skulle vara bra att börja med, Victoria och Ruby Red. Dessa varianter är lätta att hantera och producera söta smak grönsaker.
  • Förbered jorden för plantering. Förutsatt att du bor i ett kallt område, kommer någon typ av jord gör. Den jord som skall användas bör ha optimal dränering och bör noggrant blandas med kompost eller någon typ av organiskt gödselmedel. Om du vill använda handelsgödsel kommer långsam frisättning typ vara stor. Kom ihåg att du vill att jorden ska fullpackad med näringsämnen eftersom när du planterar den. Du kommer inte att behöva tillämpa gödsel längre. Vid plantering, finns det ingen anledning att bruka jorden, men du måste gräva ett hål stort nog för root för att passa. Typiskt kommer ett hål som är tillräckligt djup för att täcka rötterna vara tillräckligt bra. Emellertid, är det absolut nödvändigt att lämna knopparna stickning av marken. Begrava detta kan leda till röta som du inte vill ha. När planterade, vatten väl. Den tidiga tillväxten kommer att behöva en hel del fukt.
  • Vattning. Eftersom denna anläggning kan verkligen sluka upp fukt som ingen i morgon, särskilt vid plantering, kommer du definitivt vill vattna den varje så ofta. Detta betyder inte att du ska vattna den dagligen men bara betyder att du ska hålla koll på marken, särskilt under sommaren, för att se om det är torrt. Om det är, då vatten väl. Se till att jorden alltid hålls fuktig.
  • Beskärning och ogräsrensning. Rabarber, precis som alla andra växter, inte kommer att uppskatta att ha en massa ogräs nära den. Se till att ta bort alla ogräs som kan spira upp. Dessutom, när du märker att anläggningen har stjälkar som har vänt gul, se till att klippa dessa ut samt att stimulera ny tillväxt.


Detta kan inte ha nämnts tidigare

Detta kan inte ha nämnts tidigare, men vet att rabarber behöver mycket solljus. Se till att plantera dem i ett område som tar emot en hel del solsken på en daglig basis. Detta kommer att avsevärt påskynda mognad.