E2r

Hur man odlar st. Johannesört

Johannesört är en av de mest användbara naturläkemedel finns i naturen. Det är också känt som "växtbaserade Prozac" och används ofta för att hjälpa ångest eller depression. Johannesört härstammar från Europa och Asien, och var ursprungligen tänkt att vara ett ogräs av jordbrukare när deras boskap började bli "sol känslig" på intag av örten. Johannesört är mycket lätt att odla, och många naturläkare föredrar växa här för att behandla ovannämnda instanser. Om du är intresserad av att växa denna ört, här är enkla steg att följa.

Hur man odlar st. johannesört. Stanna och titta på blommorna.
Hur man odlar st. johannesört. Stanna och titta på blommorna.

  • Efter frosten. Du måste schemalägga växande johannesört i ditt hem trädgård eller utomhus efter frost säsong har passerat. Johannesört växer bra i sandig eller lera jordar som är väldränerad. Det behöver partiell solljus och fukt för att kunna växa robust.
  • Starta plantering. Du kan börja plantera johannesört frön på våren. Vad du kan göra är att få några sticklingar från naturen och plantera dem om en fot isär. Detta ger utrymme för dina växter att växa utan att tränga varandra. Du kan använda frön, men kom ihåg att det tar frön ungefär tre månader att gro. Rottrådar, å andra sidan, är lätt att odla, men det skulle ta mer än en säsong för att odla dem väl. Planera din plantering och återplantering runt dessa tidsramar, sedan börjar transplantera plantorna när stjälkarna är ca två inches tall.
  • Stanna och titta på blommorna. St Johannesört växer blommor, särskilt i juli och augusti. De är yviga och gula och kommer sannolikt att växa som en följd av pollinering från bin och flugor. Du kan trimma dessa blommor och använda dem för att göra ditt hem vackrare. Johannesört å andra sidan har en doft som liknar terpentin och bör hanteras med handskar. Hålla anläggningen trimmas eller det kan växa till buskar som är 2 till 5 meter i höjd.
  • Börja skörda. När din johannesört är klar kan du börja skörda den. Du kan skörda den genom att klippa bort 1/3 av den övre delen av växterna. Gör detta i juli. I september kan du flytta växterna till trädgården. Lämna utrymme på ca 8 inches mellan växterna. Flytta dem inne håller dem skyddade från kylan under vintermånaderna.
  • S rev och torr. Nu när du har skördat dina örter. Förvara och torka blad och blommor i en sval, torr plats. Bladen kan hopklumpade tillsammans och kan torkas genom att hänga dem upp och ner. Dessa delar kommer att användas för läkemedel och kommer att användas för att framställa salvor, tinkturer och även te.


Växande St

Växande johannesört är enkelt och bör inte vara alltför komplicerat för dig. För att göra det enklare kan du njuta fröna över natten, blanda med sand och kylskåp i 10 dagar. Detta kommer att göra dina frön gror bättre. Kom ihåg att när du planterar frön, se till att du inte invadera andra egenskaper. Håll dina växter snyggt och trimmas. Gör dela inte ut johannesört fritt. Se till att du rådgöra med en läkare innan du använder den.