E2r

Hur man odlar statice

Om du gör ditt hem vackert

Om du gör ditt hem vackert, är en av de vanligaste sätten att sätta upp blomsterarrangemang. Ett hem lyser direkt när blommorna är prickade på strategiska platser, vilket ger en explosion av färg och stämning till området. Om du har för avsikt att ständigt inredning och re-dekorera ditt hem med blommor, kanske skulle det vara billigare om du växte dina egna blommor. En sådan blomma är statice. Den statice är en av de mest använda blommor för torkning. Detta gör det lättare att ordna, och det varar längre, även genom de kalla vintermånaderna. Den statice är en årlig, vilket innebär att den växer på bara ett år. Om du är intresserad av att odla denna blomma, enkla att följa stegen nedan.

Hur man odlar statice. Välj de grönaste växter.
Hur man odlar statice. Välj de grönaste växter.

  • Välj de grönaste växter. För din statice att växa bra, väljer växter som är vid god hälsa. Välj dem med djupa gröna blad, med inte en touch av vissnande i dem. Bladen ska vara smidig och robust och inte avlyssnat med sjukdom. Ju mer lämnar du hittar, desto bättre. Hitta växter som har färre blommor eller inga alls. Detta gör det möjligt för växten att fokusera sin energi på att utveckla sina rötter snarare än på produktion blommor.
  • Hitta solljuset. Tänk den plats där du kommer att plantera statice. Välj en som lätt kan översvämmas med solljus. Kontrollera, men att den inte är i vägen. Du vill inte att folk stöta i dina växter hela tiden. Se till att dina husdjur inte kommer att få tillgång till din anläggning också, så du lämnar kommer inte att skadas. Hitta en plats, och rensa området från skräp. Statice växer också bäst i en sandig lerjord som har bra dränering. Se till att din plats har tillräckligt sand och en upphöjd bädd, för bättre dränering.
  • Vänta på frosten. Före plantering, se till att frosten har passerat, och våren har kommit. Detta är den absolut bästa tiden för växter att växa, eftersom du är säker på att allt i naturen växer och robust. Vädret kommer att bli perfekt för att odla din statice. Köp några frön och plantera dem i lerjord. Ge utrymme för dem, eftersom de naturligtvis behöver utrymme för att växa. Du kan sätta 8 till 10 inches utrymme mellan varje planta.
  • Underhålla din anläggning regelbundet. Detta skulle innebära att vattna sängen regelbundet. Sedan statice gillar jorden lite torr, behöver du inte att vattna den för ofta. Trim blommor som har blekts, och buketter cut ofta. Detta kommer att göra blomningarna blir längre och mer robust. Glöm inte att gödsla själen var 4-6 veckor. När frosten skadar vissa växter, försök inte att rädda dem. Dra ut den skadade anläggningen, så det inte kommer att sprida sig till friskare sådana.


Växande dina egna blommor är en av de mest uppfyller hobbies du kan ta intresse i. När man vänjer sig växande statice kan du torka dem och skapa vackra buketter som ska visas i ditt hem. Du kommer att vara stolt över dig själv, se hur du har gjort allt från grunden. Om du känner för att plantera andra blommor, gärna göra det. Allt det verkligen behövs är tålamod, flit och en hel del kärlek för dessa anläggningar.