E2r

Hur man organiserar en tonårings rum

Tonåringar är inte alltid känd som den mest välordnade människor, och om din tonåring har ett stökigt rum, kan du hjälpa till att förbättra och organisera tonåringens rum genom dessa följande steg.

Trash

Hur man organiserar en tonårings rum. Papperskorgen.
Hur man organiserar en tonårings rum. Papperskorgen.

Papperskorgen. Börja med att hjälpa din tonåring sortera soporna i rummet. Tonåringar har en tendens att glömma bitar av papper, skräpmat omslag, och annat skräp i rummet. Bara ta bort alla papperskorgen i rummet kan dramatiskt förbättra utseendet på rummet. Se till dock att du har tillstånd från din tonåring att por genom skräp i rummet eller att din tonåring är med dig och hjälpa dig städa rummet. Det sista du vill är att kasta bort något som du tänkt som skräp, men som kan ha stort värde för tonåring.

Kategorisering

Kategorisering. Därefter måste du kategorisera innehållet i rummet i olika kategorier. Du kan skapa en hög för skolböcker och annat material läsning, och en annan hög för kläderna. Du kan skapa högar för din tonåring fritidsintressen också. Efteråt placera dessa i separata hyllor så att det blir lättare att identifiera var ett visst objekt är i rummet. Om det finns en hylla för musik, till exempel, kommer din tonåring vet att hans favoritartist eller musiker CD-skivor är på hyllan, eller att hans gitarrackordrutor blad är i detta blad. Använd lådor och containrar för att hjälpa till att hålla dessa objekt organiserade.

Space maximering. Det finns gott om små utrymmen i en tonåring rum som du kan använda för att minimera uppkomsten av röran. Få din tonåring att prioritera innehållet i rummet i prioritetsordning och användning. Poster som inte används på daglig basis ska lagras under sängen eller på översta hyllan i garderoben, som är utrymmen som vanligtvis kvar orörd. Dessa utrymmen, men kan hålla en stor mängd kläder, böcker, och även musikinstrument. Du kan också bifoga rack och ytterligare hyllor på rummet för att ge din tonåring mer utrymme för att ordna sina tillhörigheter.

Kategorisering. Kategorisering.
Kategorisering. Kategorisering.

Etikettering. För att hålla rummet organiseras efter att du har rengjort det, måste du bifoga etiketter på hyllorna och lådorna. Detta kommer inte bara att göra det lättare för tonåring att identifiera var vissa saker är, men kommer också att hjälpa din tonåring segregerar och organisera sina nya saker som han samlar genom åren. Också ge din tonåring med reservdelar lådor och trunkar att han kan fylla upp genom åren.

Samarbete

Samarbete. Slutligen, be om din tonåring samarbete när det gäller att hålla sitt rum rent. Du kan ge honom incitament såsom gratis film pass till en film efter eget val, om han kan bibehålla renheten i hans rum, eller så kan du ge honom lite mer bidrag om han håller sitt rum organiseras.

Att handskas med röran som din tonåring kan utlösa på hans rum behöver inte vara omöjligt när du har dessa steg i åtanke.