E2r

Hur man rengör en espressomaskin

De säger bra kaffe börjar med bönor. Detta är emellertid inte helt sant eftersom om du har en smutsig kaffebryggare spelar det ingen roll vad bönorna är. Börja med bra kaffebönor och en ren maskin. Detta gäller särskilt om du gör espresso och espresso drycker såsom en latte!

Steg 1

Ta maskinen isär. Espressobryggare har några olika delar som kommer av. Alla dessa bör tas bort. Detta bör inbegripa filtret och mekanism som håller filtret. Det kommer att innehålla potten och locket på grytan. Det bör också omfatta 1-3 löstagbara delar av ångröret (ju mer desto bättre).

Steg 2

Hur man rengör en espressomaskin. Tvätta alla lösa delar.
Hur man rengör en espressomaskin. Tvätta alla lösa delar.

Tvätta alla lösa delar. Med varmt tvålvatten tvätta alla lösa delar. Detta borde egentligen göras efter varje kopp espresso drycker. Om du inte använder ånga trollstav du behöver inte rengöra dess delar.

Steg 3

Rengör insidan av espressomaskinen. För att rengöra insidan av espressomaskin och ta bort mineraler som bygger upp från vattnet rinna en pott värd av destillerat ättika genom espressomaskin (använda filtret, innehavare, kruka, och topp för bearbeta eller du kommer att ha en enda röra). När du har kört vinäger genom dig ska köra två krukor av vanligt kaffe igenom.

Detta bör göras en gång i månaden om du använder din espressomaskin en gång om dagen eller mindre. Om du använder den mer än en gång om dagen, rengör det varannan vecka.

Steg 4

Håll ångan trollspö så ren som möjligt. En ångröret är svårt att hålla rent om du inte är försiktig. Det bygger upp ångad mjölk som kan och så småningom brinner. Detta kan orsaka dålig smak mjölk. Den bästa insatsen för att hålla den ren är att ha en mycket fuktig trasa med en skål med vatten till hands. Rengör staven direkt efter du är klar rykande mjölk. Detta kommer att bidra till att förhindra en ansamling.

Steg 5

Rengör insidan av espressomaskinen. Håll ångan trollspö så ren som möjligt.
Rengör insidan av espressomaskinen. Håll ångan trollspö så ren som möjligt.

Rengör ångröret. När du rengör potten med vinäger du också bör göra en grundlig rengöring av ånga trollstav. När espressomaskinen är klar "bryggning" ättika användning som finns kvar i maskinen "ånga" en kopp ättika. Detta kommer att lossa material, rensa ut build ups och desinficera. Du kan sedan använda en ilska för att skrubba allt rent. Kontrollera alla gummipackningar, kröken i staven och alla åsar. Du kan rengöra dem med en borste, en raspiga eller din nagel. Slutligen kör färskvatten ånga genom det innan du är klar (efter den andra potten vattnet rinner genom maskinen).

Steg 6

Låt alla dina delar torr. Innan allt tillsammans låt det hela torka. Håll filtret från korgen, inte skruva inte på topp på maskinen, och låt staven delarna sitter isär för att torka ordentligt. När torr sätta allt ihop.


God smak kaffe börjar verkligen med en ren tillverkare. Ingenting kan förstöra en kopp kaffe värre än en smutsig pott, tillverkare, eller ånga trollstav. Håll det alla rena genom att städa separata delar och ditt trollspö efter varje användning. Gör en grundlig rengöring en gång i månaden (två gånger om du använder din espressomaskin mycket), och ha kul med det!