E2r

Hur man rengör fallit hår på badrum golvet

Den mänskliga kroppen skjul ca 100 hårstrån på en dag. Om du tror att du börjar gå skallig pga överdriven utsöndring, kan det faktiskt bara vara din vanliga kroppslig funktion.

Hårstrån ofta finns i hela huset

Hårstrån ofta finns över hela huset. Du kan även vakna upp för att hitta flera vänster på kudden. Men det finns ett område där fallna hårstrån samlas som också är den svåraste området att rengöra delar - badrummet.

Hårstrån faller när du tvättar håret. De kan sedan falla till golvet badrum. Om du fortsätter att ignorera strängarna, kan de täppa din avlopp och även dina rör. Ignorera problemet kan orsaka extra reparationer och göra badrummet otillgänglig under en tid.

Hur man rengör fallit hår på badrum golvet. Sopborste och skyffel.
Hur man rengör fallit hår på badrum golvet. Sopborste och skyffel.

Klumpar av hårstrån kan också vara grogrund för bakterier. Eftersom håren tenderar att hålla ihop, kan smuts och bakterier fångas i mixen.

Det rekommenderas att ta bort fallna hårstrån så ofta som möjligt

Det rekommenderas att ta bort fallna hårstrån så ofta som möjligt. Detta förhindrar möjligheten av dränering problem. Här är några enkla sätt att ta bort de hårstrån från din badrumsgolvet.

Vakuum Dammsugare är det enklaste sättet att ta bort strängarna. De suger helt enkelt hårstrån i den bifogade påsen. Dammsugare kan vara besvärligt att använda i badrummet, och kan skada vissa av slutbehandling av rummet om de används felaktigt.

Sopborste och skyffel sopa enkelt upp de fallna strängarna. Detta fungerar bäst om golvet och strängarna hår är torra. Vått hår tenderar att hålla fast vid plattorna.

Hårstrån ofta finns i hela huset. Använd ett filter på avloppet.
Hårstrån ofta finns i hela huset. Använd ett filter på avloppet.

Damm och-moppar dukar Damm och moppar kan användas för att plocka upp våta hårstrån. Använd dina händer för att torka golvet med en trasa faktiskt gör att du kan plocka upp alla de våta delar. Arbeta på dina händer och fötter kan vara fysiskt obehagligt. För att kunna arbeta upprätt, använd mopp med ett långt skaft, eller använda foten för att torka tyget mot golvet. Duken kommer att kunna samla våta hårstrån.

Manuellt Om du inte är särskilt blödiga, kan du faktiskt händerna för att samla de flesta av hårstrån. Hårstrån tenderar att samlas vid kollektor, eftersom de tas det genom strömmande vatten. Helt enkelt plocka upp trådarna och kasta det i papperskorgen. Du kan behöva följa upp detta med de första tre alternativ för att ta bort andra herrelösa delar.

Här är ytterligare några tips för att ta bort fallna hårstrån:

Använd ett filter på avloppet. Detta gör det lättare att ta bort de ackumulerade hårstrån. Det hindrar också trådarna från att komma in i rören och orsakar träskor. Filtret måste vara en tät nät för att förhindra hår från att passera igenom. Detta fångar strängarna även med strömmande vatten.

Låt golvet och hår trådar torrt

Låt golvet och strängarna hår torrt. Vissa av de nämnda metoderna ovan fungerar bäst för vått hår, andra för torrt hår. Det rekommenderas att låta badrummet torka först innan du börjar ta bort hårstrån.

Plocka upp våta klumpar av hår. Vissa människor trimma sitt hår i badrummet. De våta klumpar som följer av trim är lättare att plocka upp. När klumpar torra, strängarna skall förströ. Efter trimning hår i badrummet bara plocka upp klumpar och kasta dem i papperskorgen. Om det finns några kvar trådar, kan du vänta för dem att torka innan du rengör dem.