E2r

Hur man rengör luftfiltret i fönstret luftkonditioneringsapparater enhet

När sommaren går mot sitt slut

När sommaren går mot sitt slut, är en av de husgeråd som du behöver för att rensa upp och ta hand om luftfiltret i fönstret luftkonditioneringsapparater enhet. Med konstant användning, kommer luftfiltret blir igensatt med damm och smuts, och kommer att göra luftcirkulation mycket mindre effektiv. För att motverka effekten av konstant användning, här är hur du kan rengöra luftfiltret i din luftkonditionering.

  • Stäng av. Säkerheten bör alltid vara din första fråga när det kommer till städning dina hushållsapparater, inklusive luftkonditioneringsapparater från fönster. För din egen säkerhet bör du stänga av luftkonditioneringen så att varje risk för elektriska stötar ska tas bort. Stänga av luftkonditioneringsapparater från fönster kommer också förhindra att enheten från att kortslutas. Efter att stänga av luftkonditioneringen, måste du ta en skruvmejsel för att ta bort den främre luckan på enheten. När frontluckan tas bort, kan du fortsätta att ta bort filtret. Om du inte vet var filtret är belägen, kan du använda den manuella luftkonditioneringen för att hitta den.
  • Läge. När du har tagit bort filtret, måste du välja en plats där du kan arbeta på att rengöra filtret, utan att oroa den röra som du kommer att göra. Torra och varma områden där luftkonditioneringsapparater är oftast används är oftast den dammigaste. Om du använder din luftkonditionering ofta, vara beredd för massor av damm. De bästa områdena i huset där du kan rengöra filtret är i garaget eller i gräsmattan, där du har gott om utrymme, luft, och en trädgårdsslang.
  • Rengöring. Ta ett vakuum och använda den för att ta bort de största bitar av smuts, damm och skräp på luftkonditioneringen filtret. Den dammsugning är faktiskt frivilligt, men det kommer att spara mycket tid och ansträngning i motsats till rengöring av filtret för hand. När du är klar med dammsugning, måste du ta en slang och använda den för att väta filtret. Efteråt, ta en svamp och använda den för att använda varmt tvålvatten till filtret. Skölj av tvål rester med slangen. Se till att du använder den mildaste spraya inställningen på slangen. Annars kan det skada känsliga delar av filterenheten.
  • Torkning. Efter sköljning enheten luftkonditionering, är nästa steg för att torka den. Det bästa sättet att torka filtret är att använda en mjuk och ren tygstycke för att avlägsna överflödigt vatten på ytan av filtret. Efteråt kan du tillåta de inre delarna av filtret lufttorka.
  • Timing. Se till att du sätter tillbaka filtret till luftkonditioneringen enheten så fort den har torkat. Köra luftkonditioneringen utan filtret belastar maskinen. Dessutom kommer du att andas den dammiga luften om du inte installerar filtret enheten omedelbart.

Hur man rengör luftfiltret i fönstret luftkonditioneringsapparater enhet. När sommaren går mot sitt slut.
Hur man rengör luftfiltret i fönstret luftkonditioneringsapparater enhet. När sommaren går mot sitt slut.

Kontrollera att du har ersatt alla skruvar i den främre delen av luftkonditioneringen, innan du faktiskt slå på luftkonditioneringen. Med dessa steg, bör du kunna rengöra luftfiltret i din luftkonditionering enhet.