E2r

Hur man rengör rött vin från mattan

Du ger din allt för att vara den bästa värd dina gäster har någonsin stött på. Partiet slutar väl och du klappa dig själv på ryggen tro att du har gjort en fan av ett jobb. Sedan något strejker på avstånd, det är en röd fläck håna dig när det lämnar en allvarlig prägel på din matta.

Om du någonsin stöter på en sådan situation inte panik

Om du någonsin stöter på en sådan situation inte panik. Det finns olika sätt som du kan bli av med ett rött vin fläck på din matta. Det som är bra med det är att du inte behöver betala stora pengar.

Hur man rengör rött vin från mattan. Om du någonsin stöter på en sådan situation inte panik.
Hur man rengör rött vin från mattan. Om du någonsin stöter på en sådan situation inte panik.

1. Gör en bra start. Oavsett rengöringsmedel du väljer att använda det första steget att ta när man står med rött vin fläck på din matta är blotting. Omedelbart få en handduk, vik upp det så att det rena området vetter mot färgade ytan och gå blotting. Fortsätt med proceduren tills handduken inte kan absorbera mer. Skura är ett stort no-no eftersom det ytterligare kommer att fungera vinet i fibern din matta.

2. Gamla skolan trick på vägen. Om du inte är i stånd att rengöra fläcken omedelbart sätta lite salt på fläcken medan den fortfarande är våt. Saltet kommer att agera genom att absorbera vinet. Din kö som detta trick fungerar är när kristallerna röda eller rosa. Typiska praxis kräver att du måste lämna saltet i minst sex timmar. Ändå när området har torkat upp kan du samla saltet med din vakuum.

3. Aldrig ta. Mattor gjorda av olika tillverkare. Det finns variationer i de tekniker, metoder och använda fibrer. Det är därför innan utnyttja ett rengöringsmedel spela säkert och testa den på en osynlig del som normalt är placerad nära väggen området.

Hur man rengör rött vin från mattan.
Hur man rengör rött vin från mattan.

4. Rättsmedel finns rakt under din näsa. När du har lyckats utplånade delen av fläcken ser inte längre. Du kan förvänta dig hjälp från de gemensamma ämnena i ditt hus. Club soda är din första frälsare på grund av dess kolsyrat natur och natrium komponent. Badda området med det att se till att ingen skrubbning sker. Följ upp det med ett milt rengöringsmedel. Detta framställes genom att späda en liten mängd diskmedel i ljummet vatten. Få en ren trasa och använda den för att badda rengöringsmedel på allt som är kvar på fläcken. En blandning av 50/50 vatten och glycerin kan vidare appliceras för att fullständigt avlägsna fläcken. I fall du stöter envis fläckar väteperoxid kan avsluta ditt lidande.

5. Här är några av de pålitliga kommersiella produkter som du kan använda för att torka bort dessa fläckar:

  • Shout är en tvättstuga behandling är lämplig för rött vin fläckar.
  • Vin bort kan lösa både nya och långvarig fläcken frågor.
  • Spot Shout är en flexibel behandling för de flesta mattor typer.
  • Du kan ta Dri-Clean på en närliggande bil affär att lösa fläckar konflikter.
  • Snabb & Bright kan lämna dig leende medan det tar fläcken borta.

6. Tveka inte att ringa experterna. Om du tror att du inte kan ta på fläckarna själv så finns mattan proffs som använder ånga och mineral-system rengöring blandat med rengöringsmedel och kemikalier. Även om hjälpen är på väg, det är ditt jobb att sparka igång första blotting sessioner.

Om det någonsin fläcken olyckor beslutar att krascha din fest inte bli överväldigad. Agera snabbt och använda lämpliga metoder för att sparka dem ur sikte.