E2r

Hur man rengör terrazzo fläckar

Terrazzo verkar externt skyddas och rostfritt på grund av dess mjuka marmor innehåll. Men terrazzo golv är inte annorlunda från andra golv som tillåter fläckar. Utan hjälp av någon skyddande sealer förblir terrazzo försvarslös från alla spill som kan vara svåra att ta bort en gång lämnade för en tid. Om din terrazzo golv inte har tätningsmedel som Impregnator Pro, det finns alltid ett alternativ för dess underhåll när du står inför spill. Här är några tips.

 • Använd aldrig allrengöringsmedel som har farliga alkaliska innehåll. Du kan kontrollera på baksidan av din valda rengöringsmedel och se om det innehåller kristaller salter eller oorganiska syror kemiska.
 • För att ta bort drycker med alkohol innehåll, en enkel vatten-och rengöringsmedel tvållösning göra. Få en skopa och en sliten trasa. Blöt trasan med vatten och applicera rengöringsmedel tvål på det tills det bildas bubblor, sedan börja torka spill. Få en annan skopa av rent vatten och skölj förtvålades området.
 • Om terrazzo är etsad med de skadliga kemiska ämnen i alkoholdrycker, urin, spyor, juice och kaffe, tvätta dem utan dröjsmål för att inte lämna några repor eller rispor på terrazzo. Om emellertid, fläckarna är intensiva, är polering nödvändig.
 • För att bli av tunga blodfläckar och torkade monterade spill kaffe, tillsätt en liten mängd ammoniak eller väteperoxid på kallt vatten. Häll en liten mängd av lösningen på det droppade området och torka ut med en gammal trasa eller en trasa. För envisa fläckar, duscha med varmt vatten och sedan lägga malt på vattnet. Lämna det i ca en timme eller två för att få maximal effekt, och skölj med kallt vatten.
 • Även terrazzo verkar lova en fläck-fri yta på grund av dess marmor innehållet ytterligare en del av det är cement som gör terrazzo sårbara för små spill. Om den lämnas oskyddad, kan dagliga droppar genomsyra golv utan tvekan. Naturligtvis vätskor avdunstar snabbt, men blöts kvar särskilt med oljefläckar. Ta oljefläckar med en expert olja fläckborttagningsmedel. Om oljan fläcken är inte så koncentrerad, ljummet vatten och avfettning diskmedel är tillräckligt för att bli av med det. Blanda en liten mängd diskmedel på vatten och häll lite av blandningen på det drabbade området. Låt det sitta i några minuter och skölj sedan med kallt vatten.
 • För att ta bort bläck på terrazzo, kombinera kranvatten, diskmedel (helst citron), och 3 tsk natriumperborat. Blanda lösningen alla tillsammans för att skapa en pasta. Bred ut lösningen på den drabbade platsen och torka omedelbart med en gammal trasa. Gör samma procedur om det behövs.
 • Vid tillämpning blandningar som innehåller kemikalier, anser tipsen nedan för att undvika fula märken och repor på din terrazzo.
  • Låt inte någon lösning för att torka på det drabbade området. Skölj bort någon lösning efter varje användning. Detta kommer också att utrota hala rester, förebygga olyckor.
  • Använd aldrig badrum, alkaliska och städare mirakel. Dessa innehåller skadligt innehåll som i hög grad kommer att skada din terrazzo golv.
  • Slipmedel är no-no är.

Hur man rengör terrazzo fläckar. För att ta bort drycker med alkohol innehåll.
Hur man rengör terrazzo fläckar. För att ta bort drycker med alkohol innehåll.

Fester och sammankomster med din familj och vänner kan aldrig undvikas. Så förvänta alla typer av spill och fläckar på din dyrbara terrazzo golv. Allt du kan göra är att försöka ditt bästa att städa upp det regelbundet och observera korrekt underhåll. När allt, det är inte svårt eller dyrt alls. Lycka till!