E2r

Hur man rengör ut din duschkabin

Vi tillbringar mycket tid på att rensa oss i dusch-stall

Vi tillbringar mycket tid på att rensa oss i dusch-stall. Det är där vi tar ett bad för att börja dagen eller efter en. Vi känner fräsch efter en bra dusch. Ironiskt nog, en del människor glömmer att städa sitt duschkabin. De tillbringar för mycket tid rengöring själva att de inte kommer ihåg att göra samma sak för deras badrum. En hel del smuts, sot och bakterier kan ansamlas i din duschkabin om du inte uppmärksamma det. Allt rinnande vatten och tvål falla på dig gör inte rena plattor. Här är hur man korrekt att rensa ut din duschkabin:

  • En smutsig kombination. Du kanske tror att allt tvålvatten i duschkabin är bra, men i verkligheten är det bara hjälper till uppbyggnad avskum. Det finns verkligen inget annat sätt att gå om rengöring ut din duschkabin än att få i skyttegravarna och gör arbetet.
  • Ta bort alla objekt i duschen. En grundlig rengöring kräver att du tar bort alla andra objekt (schampo flaskor, små hinkar, etc.) eftersom dessa objekt kan begränsa din städning och även kanske behöver rengöras. Massor av rester uppbyggd kan förekomma på dessa objekt eftersom de är i en hög fuktig omgivning.
  • Skölj och torka dusch. Det första du bör göra är att grundligt skölja hela området grundligt och att låta det lufttorka efteråt. Detta kommer att bli av endast de mest ytliga av smuts och sot, men detta är bara det första steget.
  • Mögel eliminering och förebyggande. Mögel och andra mögel kan bygga upp i din duschkabin. Det bästa sättet att bli av med dem är att spraya en hämmare eller desinfektionsmedel för att eliminera dem ordentligt. Du kan också använda en lösning av blekmedel och kallt vatten (en tesked blekmedel till en liter vatten). Låt frisk luft att cirkulera och se till att torka din dusch stall prydligt för att motverka mer mögel tillväxt.
  • Eliminera hårt vatten inlåning. Hårt vatten uppbyggd är också något du måste ta hand om. En enkel vatten och ättika lösning tillämpas på alla insättningar borde göra susen.
  • Eliminera avskum. Blanda en kopp flytande sköljmedel med en liter varmt vatten och applicera denna lösning på väggar och golv i ditt duschkabin att mjuka upp avskum. Därefter skapar du en ny lösning, denna gång en halv kopp vinäger blandning, en kopp ammoniak, en fjärdedel av en kopp bakpulver och en liter vatten. Doppa en svamp i detta och skrubba hela är noggrant. Använd en borste för mindre, svåra att nå områden och skölj området med rent vatten när du är klar. Öppna avlopp och ta bort uppbyggd där med samma lösning. Använd vit vinäger på dina kranar, dörrar dusch och dusch för att rengöra smuts borta från sitt metall.

Glöm inte att rensa ut din duschkabin

Hur man rengör ut din duschkabin. En smutsig kombination.
Hur man rengör ut din duschkabin. En smutsig kombination.

Glöm inte att rensa ut din duschkabin. Underlåtenhet att ge den rätt vård kan komma tillbaka för att hemsöka dig i tid som många otäcka sak kan fortfarande uppbyggd där. Rengör din dusch stall regelbundet för att säkerställa total renhet.