E2r

Hur man skapar ett bönerum i ditt hem

För många människor

För många människor, är bönen tid när de umgås med varandra och med Gud. Det är det ögonblick de tilld för egen meditation, planering och upplyftande deras omsorger och bekymmer i livet. Du kan faktiskt säga dina böner och när som helst. Men för en mer lycksalig bön erfarenhet du behöver för att ha ett särskilt rum eller utrymme i huset där du kan tillbringa lugn stund med Gud. För att skapa ett bönerum i ditt hem du egentligen inte behöver ett mycket stort område. Även en tyst ens räcker så länge som den ger rätt miljö för en meditativ och högtidlig bön ögonblick. Här är tips som du kan använda för att skapa ett bönerum i ditt hem:

  • Välj ett extra rum i ditt hus som inte används av någon. Ett rum kommer att göra eftersom det är inte varje dag som du har gäster ändå. Bara se till att du håller undan alla dina bön grejor när det är dags att du har en gäst samtal. Den bönerum ska vara tyst och bort från buller som kan distrahera dig medan han bad.
  • Placera en avdelare eller partition att separera ett hörn av ett rum som din exklusiva bön skrymsle. Använd gardiner eller plywood för att skapa ett utrymme loss från resten av rummet.
  • Tänk på din religion. Om du är katolik, måste din bönerum innehålla de grundläggande katolska bön artiklar såsom radband, krucifix, religiösa ikoner och bilder och statyer av helgon och Jungfru Maria. En bibel för katoliker, bön häften, chaplets och heligt vatten är också viktiga saker du kan inkludera i din bönerum. Använd ett litet bord eller en konsol för att representera ditt altare där du kan placera dina religiösa artiklar.

Om du tillhör andra religioner som protestantiska eller Seventh Day Adventist är bön artiklar som inte behövs, eftersom de inte behövs i din religionsutövning. Om du har råd med det - installera ett målat glasfönster på sidan för att ge en mer högtidlig stämning.

Hur man skapar ett bönerum i ditt hem. Välj ett extra rum i ditt hus som inte används av någon.
Hur man skapar ett bönerum i ditt hem. Välj ett extra rum i ditt hus som inte används av någon.

  • Inred ditt bönerum med knä styrelser, stolar och bord. Placera skum eller kudde på kneelers att ge tröst.
  • Sprid en duk (helst vit) på bönen bordet. Ordna bön artiklar på bordet och lägg en vas med färska blommor. Lägg ett ljus på sidan för att ge en symbol för hopp och inspiration under din bön stunder.
  • Installera gardiner på fönstren för att täcka några obehagliga vyer utanför som skvallrat och nyfikna grannar.
  • Inkludera en stereoanläggning där du kan spela religiösa hymner för att höja stämningen under din bön tid.
  • Ge en skrivbok där du kan skriva ner dina framställningar och böner. Många troende säger att genom att skriva ner dina önskemål och böner, kommer dina böner sannolikt beviljas.
  • Har en fläkt monterad i taket eller väggen för att kyla av dig medan han bad under varma sommaren.


De flesta troende anser bönerum helig och helig. Därför ska du berätta för medlemmarna i familjen att de skulle behandla det som en plats för tillbedjan och att de bör betrakta en person som i bön med respekt och bekräftelse.