E2r

Hur man skär in i skåp för diskmaskin installation

Diskmaskiner är mycket nödvändiga apparater

Diskmaskiner är mycket nödvändiga apparater, något som varje kök bör ha. Det finns i princip två typer av diskmaskiner, en som är portabel och den andra som är inbyggd. Portabla diskmaskiner har hjul som rullas upp bredvid diskhon där den kan enkelt anslutas till kranen och ansluten till ett eluttag i närheten. Nackdelen med denna typ av diskmaskin är att den kommer att kräva ett lagringsutrymme när de inte används. Den inbyggda diskmaskinen dock inte upptar utrymme på köksgolvet och hålls utom synhåll. Det är också mycket lämpligt att använda som den hålls på plats och kan användas när som helst det behövs. Denna typ av diskmaskinen kan installeras med några ändringar på ditt kök skåp. Följande instruktioner kommer att lära dig hur:

  • Bestäm en bra plats för diskmaskinen. Den får inte placeras direkt under vasken men i ett område ganska nära den. Eftersom du kan behöva skära i ditt skåp för att ge det utrymme som behövs av din diskmaskin, ta reda på vilka skåpet inte så ofta används, och en som du kan göra utan. Mät framsidan av din diskmaskin bredd och höjd. Se upp för alla VVS som kan hindra din diskmaskin utrymme.
  • Efter din diskmaskin: s mätning, skär ut en plastpåse av samma storlek. Tape detta på ditt skåp på botten av din bänkskiva. Mät höjden och bredden av hela diskmaskinen denna tid. Placera dessa mätningar på en papperspåse för att fungera som din mall. Nu satt den här mallen på ett sådant sätt att botten vidrör golvet och samtidigt hålla den centrerad på ditt valda område. Använd tejp för att hålla den på plats och spåra en beskrivning av mallen på ditt skåp.
  • Ta dörrarna till skåpet du kommer att skära bort. Om det finns några gångjärn eller andra tillbehör, måste du ta bort dem också. Börja med att skära bort ansiktet på ditt skåp med en sticksåg. En handsåg kan användas för att ta bort det bitar kvar. Dra skåpets bort ansiktet. Klipp ut oavsett hinder kan lämnas kvar på insidan som innebär ett hinder för din diskmaskin. Passa in diskmaskinen på öppningen och skjut tillbaka den på ett sådant sätt att dess inför uppfyller ansiktet av skåpet. Skruv i rondeller så att de är på samma nivå som diskmaskinen. Ta apparaten ur öppningen och ställ den åt sidan tillfälligt.
  • Du måste se till att både dina elledningar och vattenledningar är lättillgängliga. Du kan behöva borra ett hål för dessa linjer att gå igenom i fall det kan finnas väggar från skåpet kommer in mellan diskmaskinen och det område där din diskbänk är belägen .
  • Börja installationen. Nu kan du börja installera din dräneringsledning, vattenförsörjning och elinstallationer.


Hur man skär in i skåp för diskmaskin installation. Bestäm en bra plats för diskmaskinen.
Hur man skär in i skåp för diskmaskin installation. Bestäm en bra plats för diskmaskinen.

Installera din egen inbyggd diskmaskin kan spara dig en massa pengar istället för att behöva köpa tjänster av en professionell. Däremot kan du behöva söka lite expertråd i de fall du är lite osäker på vad du ska göra, särskilt när det gäller att installera din el-och vattenledningar. Efter några enkla instruktioner kan hjälpa dig längs processen att framgångsrikt göra detta projekt på egen hand.