E2r

Hur man skär ner på röran

Klotter kan hittas i en mängd av bostäder

Röran kan hittas i många hem. Leksaker utspridda på golvet, papper och böcker staplade på tabeller och hyllor utan organisation och smutsiga och rena kläder blandas ihop i soffan. Tja, kan detta vara en ganska svår nivå röran, men det är kärnan som räknas. Oreda är i grunden beror på antingen bristande disciplin och regler, brist på tid att städa, eller absolut lättja. Ibland kan det bero på en kombination av de tre. Hur som helst, om du funderar på att rensa ditt hem med denna röran, så här är några praktiska tips att tänka på.

  • Ta det ett objekt i taget. Ja, för mycket skräp vara skrämmande och överväldigande. Du kanske har bestämt dagar innan för att städa upp röran, men efter att ha tittat på det, kanske du känner att uppgiften är långt över huvudet. Tekniskt, du verkligen kan göra det, även om röran verkar din Mt. Everest. Allt du egentligen behöver göra är att ta ett djupt andetag, räkna ut var du ska börja, och börja städa upp ett objekt i taget. Så snart du börjar, kommer du att hitta dig själv så småningom rensa upp i röran. Efter en timme, kanske du inser att hälften av uppgiften är klar.
  • Förbered din lagring. Lådor, väskor papperskorgen och korgar bör ske på färdig när du rensar upp röran. I själva verket borde dessa tillfälliga lagringsenheter vara i närområdet så att alla objekt du plocka upp kan kastas in och raderas. Vid denna punkt kommer du vill ordna på samma gång din klara saker. Detta sagt, du kommer att vilja märka varje låda eller påse baserat på vad du vill göra med saker i den. Till exempel, om det finns objekt som du vill sälja, lager, eller donera, sedan märka eller väska för det.
  • Ta en paus. Om området är alltför belamrad, kan du ta en snabb paus gång i en stund, särskilt om du har varit på det i timmar. Oroa dig inte, du kan fortsätta och slutföra uppgiften att hålla området rymliga och ren.
  • Ange regler. Skära ner på röran kan vara svårt om du har barn i huset. Detta är fallet i de flesta fall, kommer du vill ställa regler om att lämna en enda röra. En bra regel att genomdriva och genomföra är regeln att varje objekt i ditt hus bör återföras till sitt angivna lagringsutrymme efter användning. Lär detta till dina barn och se till att du kallar sin uppmärksamhet mot den regelbundet varje gång de bryter regeln. Placera ett straff eller bestraffning för att göra regeln mycket mer effektivt.
  • Bygga fler förvaringsutrymmen. Ibland är eko som orsakas eftersom det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymmen såsom lådor, garderober, skåp och hyllor i huset eller rum. Du kan faktiskt minska röran genom att bygga fler av dessa lagringslösningar.


Hur man skär ner på röran. Ta det ett objekt i taget.
Hur man skär ner på röran. Ta det ett objekt i taget.

Rensa upp i röran och upprätthålla renlighet i ditt hem är verkligen beroende av hur väl du ordna och disciplin. Om du har både kommer du troligen att kunna behålla en ren, klar, och fritt från plotter hem.