E2r

Hur man styr skuggan av färskt trä fläck

Modern inredning koncept kräver vanligt

Modern inredning koncept kräver släta, solida färger i möbler och väggar. Däremot kan du vara mer old-school, och vill att din ved att visa sina naturliga korn. Trä, trots allt, kan vara särskilt vackert om det visar dess naturliga korn. Istället för att bara lämna ved med sin naturliga färg, men kanske du vill färga det för att uppnå en viss nyans eller färg, så det kommer att matcha andra möbler eller din heminredning.

Färgning trä kan vara en mödosam process, eftersom det innebär att arbeta på små områden, och applicera flera lager av fläcken. Här är några tips på hur du kan styra skuggan av färskt trä fläcken.

Vad du behöver:

Hur man styr skuggan av färskt trä fläck. Modern inredning koncept kräver vanligt.
Hur man styr skuggan av färskt trä fläck. Modern inredning koncept kräver vanligt.

  • Drop duk
  • Penslar
  • Stain
  • Gamla trasor
  • Möbler för färgning

Köp fläcken en nyans ljusare än önskat

Köp fläcken en nyans ljusare än önskat. När du besöker färghandel eller hem förbättring butik, leta efter fläck som är en nyans ljusare än vad du vill. Detta eftersom du kommer att tillämpa flera lager, och en mörkare nyans kommer att resultera i en ytterligare mörkare fläck.

Applicera tunna lager

Applicera tunna lager. Innan du fläck på trä, se till att du arbetar i ett rum med god ventilation. Placera trä eller möbel på en trasa (eller över gamla tidningar), för att skydda golvet.

Skaka burken med fläcken väl innan du öppnar

Köp fläcken en nyans ljusare än önskat. Applicera tunna lager.
Köp fläcken en nyans ljusare än önskat. Applicera tunna lager.

Skaka burken med fläcken väl före öppnandet. Håll pensel i ena sidan och en trasa i den andra. Sedan doppa penseln i fläcken och skaka bort så mycket överflödig färg som du kan. Du kommer då att behöva borsta fläcken på träet ett litet område i taget. Torka bort fläcken med trasa så snart du borsta det på. Stain små områden åt gången, genast torka bort fläcken, tills du är klar med hela stycket. Låt detta skikt torka i cirka två timmar.

Applicera fler lager

Applicera fler lager. Detta första skikt kommer att vara ljusare än färgen på fläcken i burken. Du kommer att behöva tillämpa flera lager mörkare nyans. Vanligtvis kommer två lager fläcken göra, men du kanske måste använda tre eller fler för att uppnå den nyans du vill ha.

Applicera ett andra skikt av färg, med användning av samma förfarande

Applicera ett andra skikt av färg, med användning av samma procedur. Applicera tunna lager av fläcken ett litet område i taget, och sedan omedelbart torka med trasa. Applicera flera lager tills du uppnår önskad nyans, vilket gör att du tillåter fläcken torka helt i mellan.

Några anteckningar

Några anteckningar. Låt fläcken torka helt mellan lagren, vilket vanligtvis tar allt från två till fyra timmar, eller mer (beroende på tillverkarens specifikationer). Detta innebär att du kommer att behöva arbeta på din trämöbler på en särskild plats i minst ett par dagar. Försök inte att skynda torktider med hjälp av en fläkt eller hårtork, skulle eftersom detta resulterar i ojämna nyanser av fläcken. Dessutom, om ditt trasa blir alltför indränkt i fläck, byt ut den omedelbart så att du kommer att kunna tillämpa tunna lager så mycket som möjligt.