E2r

Hur man syr en rund bordsduk

Ett runt bord ger dimension till ett rum eftersom det ger en annan form från de vanliga fyrkantiga rutor. Det gör att rummet känns större och mjukare på grund av dess kurvor. Det är ett bra tillbehör som sängbord, ett dekorativt slut bord, ett soffbord, eller matbordet där du kan alla samlas kring. Du kan göra en rund duk för att accentuera den och lägga skydd till ytan.

Om du vill sy en rund duk, följ dessa steg:

Hur man syr en rund bordsduk. Mät din runda bordets diameter.
Hur man syr en rund bordsduk. Mät din runda bordets diameter.

  • Mät din runda bordets diameter. Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket tyg du behöver. Beroende på det runda bordet trasa som du inbillar, behöver du en massa tyg. Om du vill täcka hela längden på bordet till golvet, mät avståndet mellan bordsskivan och golvet. Dubbla antalet och lägga till det i diameter. Lägg ytterligare 2 inches till diametern.
  • Få en väv av dina val för duk. Du kan välja två tyger så att du kan vända den när du vill och har två omedelbara mönster. Du kan ha en sida som är vattentät, och den andra sidan är slät. Du kan också bara göra en.
  • Eftersom du kommer att ha att göra med en massa tyg, kan du förbereda en dummy duk innan du börjar sy. Detta kommer att ge dig en idé om hur man ska gå om din duk och eventuella olyckor kommer att lösas.
  • Det finns två vägar att gå om att göra en rund duk. En är att skära en fyrkant som är längden av diametern hos duken. Ett annat sätt är att bara använda hela tyget. Beroende på storleken av det runda bordet som du planerar att göra duken för, antingen kan vara ett bättre alternativ. För mindre bord, kan du välja att bara använda hela tyget. Men om tabellen är stor, så skulle det vara lättare att skära en kvadrat först och sy duk tillsammans, annars kommer du att göra med en stor bit tyg.
  • När du har klippt torget du kommer att sy på sina paneler på sidorna som kommer att falla, flöde och täcka sidorna av bordet. När du förbereder panelerna, sy sömmarna redan innan du syr den andra sidan till torget.
  • I denna typ av inrättats, se till att sy samman panelerna enligt tryck på tyget när det skrivs ut. Det är så att sy inte skulle vara så synlig.
  • Ett annat sätt är att använda en hel tyg och markera cirkeln för det runda bordets topp. När du har markerat det, kommer du att sy 1 cm runt det så det blir en kant och du kan sätta duk på plats.
  • Härnäst kommer du att behöva markera längderna av de yttre panelerna så att du kan klippa och sy sömmarna.


När du är klar kan du pryda nu din runda bordet med duken du just skapade.