E2r

Hur man tvättar läderskor i en tvättmaskin

Läder skor är robust och bra att ha

Läder skor är robust och bra att ha. Med tiden börjar skorna för att få smutsiga och ser gamla. Om detta händer, är ett av de sätt du kan rengöra dina skor att kasta den i tvättmaskinen.

Här är hur man tvättar läderskor i en tvättmaskin.

Hur man tvättar läderskor i en tvättmaskin. Bestäm skorna som behöver tvättas.
Hur man tvättar läderskor i en tvättmaskin. Bestäm skorna som behöver tvättas.

  • Bestäm skorna som behöver tvättas. Inte alla läderskor kan och bör tvättas i tvättmaskinen. De bästa att tvätta i tvättmaskinen är snörning Workman stövlar gjorda för tunga användning. Kasta inte i din läder höga klackar i tvätten. Dessutom, om dina skor har speciella tillbehör såsom metallspännen och kedjor, kanske du vill tänka två gånger om att tvätta den i tvättmaskinen. Dessa skor är bättre inför en sko verkstad vara professionellt rengöras och behandlas.
  • Tvätta den av sig själv. När du tvättar dina läderskor i tvättmaskinen, bör du tvätta den med andra klädesplagg. Inte ens tvätta det med andra par skor. Om du vill tvätta dina skor, bör du göra det en i taget. Läderfärger har en tendens att blöda så att du kan hamna förstör och färgning dina skor om du tvättar mer än ett par.
  • Använd kallt vatten. Ställ tvätt nivån maskinen vatten på låg. Använd kallt vatten skölja och tvätta cykeln. Använd inte varmt eller hett vatten. Detta kan orsaka lädret färgämnet att blöda. Dessutom, kan varmvatten orsaka dina skor att deformeras eller tom krympa.
  • Använd lite diskmedel bara. Du behöver inte en massa rengöringsmedel för att tvätta dina skor. I själva verket kan du gå med en fjärdedel av den mätande scooper. Bestäm minsta mängd tvättmedel du behöver göra en låg nivå tvätt, och sedan använda endast halva den önskade mängden diskmedel.
  • Använd den milda cykeln. När tvättmedlet är upplöst i vattnet, placera dina skor i diskrummet. Innan du gör det, se till att du ta bort snörena och innerfoder i skorna. Dra plösen ut att öppna det ordentligt. Placera en på varje sida av maskinen omröraren att balansera ut vikten inuti badkaret. Stäng locket och låt maskinen tvätta dina skor. Det behöver inte vara i tvättmaskinen under en lång tid. Använd den snabbaste och mildaste cykeln möjligt.
  • Ta genast. Så snart tvättprogrammet är gjort, måste du ta bort skorna från tvättmaskinen. Skorna måste torkas ordentligt direkt.
  • Torka ordentligt. Använd inte torktumlare för att torka dina läderskor. Den höga värmen kan få lädret att spricka. Placera den utanför där det kan lufttorka. Du kan placera den under solen som behövs. Om du vill, kan du placera några skrynkliga tidningar i skon senare att ta bort fuktig lukt.


Tänk på att du inte bör göra detta så ofta. Dessutom kommer inte väter dina skor hjälpa den bibehålla sin form och formen bättre.