E2r

Hur man väljer en eldstad skärm

Spis skärmar bidra till att ge ditt vardagsrum ett nytt utseende. Det finns så många mönster att välja mellan, och att på bästa sätt hjälpa dig med ditt val, bör du veta om riktlinjer för hur man bäst väljer en eldstad skärm. Här är bara några av dessa riktlinjer:

Hur man väljer en eldstad skärm. Vet rätt storlek för att plocka ut.
Hur man väljer en eldstad skärm. Vet rätt storlek för att plocka ut.

Vet rätt storlek för att plocka ut. Det viktigaste du behöver göra är att mäta din spis, så att skärmen du köper kommer att passa ett tillfredsställande sätt. Mät alla dimensioner av den öppna spisen - bredden, längden och höjden. Lägg sedan till 12 inches i bredd och längd, och lägg till 5 inches i höjden - de erhållna resultaten ska vara de minsta måtten på spisen skärmen för att plocka ut.

Tänk på stabilitet. En eldstad skärm är faktiskt inte bara en design till ditt vardagsrum, fungerar den även som en skyddsbarriär mot elden i den öppna spisen. Kontrollera att spisen skärmen du köper är tillräckligt stabil för att klara enkla slag, kanske det är bäst att du väljer spis skärmar som kan fästas på spisen väggen, speciellt om du har små barn eller husdjur i huset.

Välj den design som du vill

Välj den design som du vill. En av de bästa riktlinjer för val av design är genom att betrakta den totala utformningen av vardagsrummet (eller det rum där eldstaden är på). Det är bäst att sträva efter harmoni av design inom ett enda utrymme, och de goda nyheterna är att det finns bara så många spis skärmen mönster att välja mellan att du skulle säkert hitta en precis rätt för ditt rum design. Några av de mest populära märken och modeller av spis skärmar inkluderar koppar, brons, mässing, glas och smide, det finns även dekorativa skärmar såsom skärmar fläkt spis och utsmyckade "skärmar sommar".

Välj den typ av skärmen som du vill

Välj den design som du vill. Tänk på stabilitet.
Välj den design som du vill. Tänk på stabilitet.

Välj vilken typ av skärm du vill ha. I förhållande till design, är en annan fråga för skärmen som du kommer att köpa det antal paneler som den har. Det finns tre, fyra, och singel-panel skärmar, antalet paneler hänvisar till antalet "veck" på skärmen har. Om du vill ha en skärm som har en enda panel, bör du också välja om du vill ha en rak eller en böjd en. En böjd spis skärmen har en mjuk utåtriktad kurva.

Om du vill ha en tre-panel skärm, vet att den mellersta panelen är den bredaste, eftersom den är avsedd att placeras framför själva eldstaden härd. De två panelerna på dess båda sidor finns där för stöd. En fyra-panel skärmen viks likt ett dragspel.

Överväg användarvänlighet och genomförbarhet. Du kanske vill överväga en relativt ny typ av eldstad skärm, vilket kallas doorplace skärmen. Den doorplace skärmen kan du enkelt ladda din spis genom att öppna dörren mekanismen av skärmen, på detta sätt, skulle du inte ha att helt ta bort den öppna spisen skärmen bara för att ladda upp det.

Om du har barn hemma, kanske du vill få barn skärmar vakt spis, som är särskilt utformade för att hålla barnen på ett säkert avstånd från härden.