E2r

Hur man väljer ett livsmedel våg

Ett livsmedel våg är det bästa verktyget någon vettig kock bör ha i sitt kök. Den skär den tråkiga förberedelsetid med hälften, vilket ger dig extra tid att fokusera på att finslipa ditt recept. I genomsnitt tar det färdiglagat fasen om dig fjärdedelar av den totala tidsperioden tills du är klar och servera. Detta gäller särskilt vid bakning där vikten av en våg är mycket påtaglig. Du kommer inte att uppnå det mjuka fluffiga godhet utan de rätta måtten, och när du ständigt bara ska göra uppskattningar varje gång, är det svårt att upprätthålla ett recept för repeterbarhet. Precision är ett annat problem en god kvalitet köksvåg kan lösa. Exakta mätningar är lika med snabbare koktid.

När du letar efter en bra våg, kom ihåg de generella typer som finns på marknaden: den balans skala, våren eller mekanisk skala och den digitala eller elektroniska vågen.

Hur man väljer ett livsmedel våg. Balansen skalan fungerar det långsammaste.
Hur man väljer ett livsmedel våg. Balansen skalan fungerar det långsammaste.

  • Balansen skalan fungerar det långsammaste, eftersom du kommer att behöva kontinuerligt och noggrant justera vikter som när du mäter din vikt i förhållande till din längd med en klinik våg. Tänk dig att göra det med varje ingrediens. Det bara inte uppfyller effektivitetsfaktorn du går för.
  • Våren skala fungerar ungefär som en badrumsvåg. Det är den mest populära. Den har en lätt bassäng på en metall stöd när du ska sätta de ingredienser som ska vägas. Dessa kommer att utöva påtryckningar på våren, vilket ger dig den vikt som lasten. Du måste titta närmare på vilken plats pekaren stoppas. Mätningar är i kilo och gram.
  • De digitala skala uppdateringar i mindre än en sekund. Det är det mest effektiva eftersom det är kunna berätta exakt mätning som du häller ingredienserna. Även om det kan vara den dyraste, är det väl värt det. Några av de mönster kommer med en skål du kan använda för att direkt mäta och häll ingredienser från. Det är den perfekta följeslagaren för att förbereda mat för ditt barn.

Du kan hitta andra varianter av dessa som deli eller plattform skala, vilket är ganska större i storlek. Den har en större vikt kapacitet och brukar finnas i avsnittet kött av stormarknader.

Innan du köper, måste du leta efter följande funktioner som hjälper dig en hel del i ditt kök aktiviteter.

Våren skala fungerar ungefär som en badrumsvåg. De digitala skala uppdateringar i mindre än en sekund.
Våren skala fungerar ungefär som en badrumsvåg. De digitala skala uppdateringar i mindre än en sekund.

  • Löstagbar behållare för enkel hälla. Du vill inte vara ständigt hälla och repouring ingredienser från en skål till en annan. Detta besegra idéer noggranna mätningar. Att ha en löstagbar skål med mätanordningen hjälper till att eliminera hygieniska problem och besväret att överföra mat.
  • Tara funktion. Måste blanda flera ingredienser på en gång? Med en tara funktion, det är adjö subtraktion. Placera din behållare och återgå mätningen till noll. Bara fortsätta att lägga på enskilda ingredienser och glida tillbaka till noll för att mäta bara de du blandar i. Inget krångel alls.
  • Konvertering förmåga. Din mat skala bör läsa minst två mätningar. Det finns produkter nu tillgängliga som kan läsa i gram, ounces, pounds och procentsatser. Så att du inte kommer att behöva göra matten själv.
  • Kapacitet. Bedöma mängden mat som du normalt använder och hitta den som mer eller mindre överensstämmer med din vanliga belastning.

Mat vågar finns i lokala livsmedelsbutiker eller butiker apparaten landet. Du kan också kolla på nätet för tillverkare och har det skickas direkt hem till dig med post. Bland hundratals leverantörer, kolla in dessa ettor:

Det finns en hel del märken och modeller att välja mellan.