E2r

Hur man väljer makramé gardiner

Gardiner är en av de mest funktionell inredning som du kan lägga till i ditt hus. Det kan ge alla rum en extra skönhet och stil och kan ge tillräckligt skuggning till rummet för att minimera mängden solljus som kommer in

Många människor tar gardiner för givet, men lite vet de att gardiner kan lägga den perfekta finishen till alla typer av rum. Det kan förvandla rummet från att vara tråkig eller intetsägande att bli mer elegant eller trendiga.

Det är därför som när det gäller att välja dina gardiner måste du ta några saker i beaktande innan beslut fattas. Det finns ett brett utbud av gardiner som varierar från stil till färg och det är bäst att välja rätt ridån för ditt hem.

En av de typer av gardiner som blir allt populärare nuförtiden är makramé gardinen. Makramé är en typ av konst och hantverk aktivitet där man kunde göra textil av knyta rep eller snören i flera mönster. Den makramé textil har blivit ganska populärt att många heminredning butiker säljer det som gardiner och andra typer.

Hur man väljer makramé gardiner. Tänk på din rummets utseende.
Hur man väljer makramé gardiner. Tänk på din rummets utseende.

Om du vill använda makramé gardiner för ditt hem, finns det några saker som du bör tänka på innan du väljer din makramé gardiner.

  • Tänk på storleken. Curtain storlekar skiljer sig, beroende på storleken på ditt fönster. Det skulle vara bäst att mäta storleken på fönstret eller fönster i rummet som du vill köpa makramé gardiner för. Mät längden och bredden på fönstret för att se till att gardinen som du kommer att köpa kommer att kunna täcka hela fönstret.
  • Tänk på din rummets utseende. Ge ditt rum en lång blick och börja planera eller visualisera hur du vill att ditt rum ska se ut. Vill du rummet att se ljusare eller större? Om rummet är litet och lite mörkt, gå för ljusa gardiner golv längd, eftersom detta kommer att göra rummet ljusare och större.
  • Tänk ditt rum färg. Det är mycket viktigt att överväga färgkombination på ditt rum eftersom du inte vill att det ska se tacky genom att köpa makramé gardiner som inte går bra med de befintliga färgerna i rummet. Kom ihåg att när det gäller att välja färgerna på gardinerna, alltid välja en färg som bäst accentuerar väggen färger eller de dominerande färgerna i rummet.
  • Tänk sladden till makramé gardiner. Beroende på hur du vill att ditt rum till känna, välja den typ av kabel som du vill ha för dina makramé gardiner. Ju tyngre eller tjockare sladden, desto mörkare rummet kommer vara som det kommer att blockera mer ljus. Om du ändå vill ha ett par strålar av ljus i rummet, gå till en ljusare eller tunnare sladden.
  • Betrakta mönstret av makramé gardin. Oavsett om du gör dina egna makramé gardiner eller köpa den i butiken, är det bäst att välja den typ av mönster som du tror kommer att gå bra med rummet.


Makramé gardiner är bra att ha i alla rum och det kommer att ge rummet en mer laid back och avkopplande känsla. Det är därför som när du planerar att köpa dina makramé gardiner, kom ihåg att tänka på dessa saker när du väljer dina makramé gardiner.