E2r

Hur man väljer och installerar en värmepump


Är du irriterad alltid med aspekt för att upprätthålla rätt temperatur i ditt hem eftersom luftkonditioneringen och värmare i ditt hus hela tiden ger dig med höga el-räkningar? Om svaret är ett rungande ja, då kanske du vill överväga värmepumpen. Om valt och installerat rätt, kan dessa enheter rakning faktiskt ut minst 30 procent av energiförbrukningen som kommer att översätta till enorma besparingar när det gäller din elräkning. Intresserad? Tja, kan du vara ganska galen om du inte är. Som sagt här är några tips på hur man väljer värmepump för ditt hem samt hur man installerar det på rätt sätt.

  • Storleken har betydelse. När du väljer en värmepump för att köpa, är den första faktor som du bör överväga storleken. Du kommer att vilja få en värmepump som är precis rätt storlek för ditt hem. Det bör inte vara för liten eller annars inte kommer att få jobbet gjort och kan överbelastning som du kommer troligen över klocka det att arbeta hårdare. Å andra sidan bör det inte vara alltför stor, eftersom detta kommer att vara mindre energieffektiva och kan nedbrytning på grund av nedslitning av dess delar beroende på kortare kompressor driver cykler. Som sagt plocka ut en värmepump baserat på ditt hem dimension. Du kan rådfråga personalen på vilken storlek skulle vara bra för ditt hem om du kan ge honom en riktig fabrikat av ditt hem.
  • Effektivitet är definitivt avgörande. Okej, finns det två saker som du måste leta efter i värmepumpar när det gäller effektivitet. Och kommer detta att baseras på den typ av klimatet i ditt område. Till exempel, om du bor i ett område med varmare klimat, så behöver du en värmepump som är effektiv i kylning. Att få en pump som har en hög siare (Seasonal Energy Efficiency Rating) kommer att ge ditt hem med fantastiska kyleffekt. För uppvärmning, kommer du vill få en pump som har en hög HSPF (Värme Seasonal Performance Factor). Oavsett är fallet, desto högre rating för någon av dem baserat på ditt klimat, desto mindre energi förbrukas och mindre elkostnader du kommer att behöva oroa sig.
  • Få den installerad. Installera en värmepump är komplex. Därför bör den faktiska arbets-och design lämnas till en certifierad entreprenör, det slag som specialiserat sig på VVS-installationer. Se till att entreprenören du hyra är licensierad och ordentligt slavarbete och försäkrade.
  • Isolering är nyckeln. Entreprenören förmodligen kommer att rekommendera dig att investera i mer isolering för att komplettera effektiviteten av värmepumpen som ska installeras. Ja, detta är faktiskt korrekt. Oavsett om din värmepump klarar måtten på ditt hem eller inte, installera ordentlig isolering längs dina väggar och tak kommer att kraftigt minska stressen i pumpen och gör ditt hem varmare eller kallare, beroende på vilket du föredrar.


Hur man väljer och installerar en värmepump. Storleken har betydelse.
Hur man väljer och installerar en värmepump. Storleken har betydelse.

Nu, även om du har hyrt en entreprenör för att göra allt manuellt arbete för dig, kommer det att vara smart av dig att veta mer om installationsprocessen. Läsa litteratur som följde med enheten är ett bra sätt att se till att din entreprenör är att installera utrustningen på rätt sätt.