E2r

Hur man väljer skåp för en viktoriansk stil badrum

Hur bra kommer din viktoriansk stil hem vara om ditt badrum själv inte återspeglar en viktoriansk stil? I den här artikeln hittar du tips och råd om hur man väljer skåp för din viktoriansk stil badrum.

Löst används

Löst används termen "viktorianska" beskriver något eller någon som återspeglar de rika, fulla, och rörigt utseende mitt i en mystisk bakgrund av anständighet. Den viktorianska eran var en tid präglad av mina damer och herrar, och allt och alla från den tiden återspeglade att hög känsla för anständighet och ädelhet. Idag, när man talar om viktorianska möbler, trollar du genast bilder av rum tätt befolkade med möbler som bär detaljerade och utsmyckade design.

Viktorianska badrum finns i överflöd i rika blommiga mönster

Hur man väljer skåp för en viktoriansk stil badrum. Löst används.
Hur man väljer skåp för en viktoriansk stil badrum. Löst används.

Viktorianska badrum finns i överflöd i rika blommiga mönster, skåp tillverkade av mörkt trä, och kvinnors objekt. Även för badrum, viktorianska rum använder nyanser av rika färger, tjocka och tunga gardiner med komplexa konstruktioner. Viktoriansk design är prålig och hämningslöst. Det är rörigt, påkostade, skoningslösa, elegant och storslagen. Dessa är kännetecken för en viktoriansk stil hem och är de nyckelord som du behöver tänka på när du väljer skåp för din viktoriansk stil badrum.

Victorian skåp

Viktorianska skåp - oavsett om användning i badrummet eller någon annanstans - är i allmänhet tillverkade av mörkt trä. Skåpet som du planerar att använda i din viktoriansk stil badrum behöver inte göras om faktiska mörkt trä. Du kan gå till ett skåp färgas med mörkt trä färgämne eller som ser ut som satinwood.

Skåp som har polerat guld detaljer på sina handtag antyder oftast en viktoriansk stil. Rattarna i en viktoriansk stil badrumsskåp skulle absolut vara mycket attraktiv och alltför inredda för att återspegla överflöd av den viktorianska eran. Du kan köpa dessa skåp knoppar och handtag för att ersätta de på dina befintliga skåp. Nyckelorden i viktoriansk stil skåp handtag är glamour, skönhet och utsmyckade design. Deras färger är nästan alltid juvelliknande.

Ett annat kännetecken för viktoriansk stil badrumsskåp är den känsliga och genomarbetade ristningar på trä eller metall. De dekorativa sniderier vanligen skärs djupt in i materialet så att de mönster dominerar när ljuset lyser på dem. Om ristningarna involverar mänskliga figurer, fåglar och djur, de är faktiskt ristade att se mer realistiskt än impressionistisk. Detta är en dimension som präglar viktoriansk konst, så det visar också på de konstnärliga ristningar på viktoriansk stil badrumsskåp.

Viktorianska badrum finns i överflöd i rika blommiga mönster. Victorian skåp.
Viktorianska badrum finns i överflöd i rika blommiga mönster. Victorian skåp.

Du vill att ditt badrumsskåp för att vara mer än bara en dekorativ armatur inuti din viktoriansk stil badrum. Så, är en annan viktig faktor när du letar efter skåp fukt. Det kan skada trä i det långa loppet. Så väljer ett skåp som är gjord av vattenavvisande material. Skåp tillverkade av smidesjärn, nickel eller krom skulle motstå fuktskador ganska bra. Eller, om du föredrar äkta trä skåp, välj en med en vattenavvisande yta.

Den viktorianska eran präglades av luxuriousness och överflöd. Så, om du vill att dina badrumsskåp att ha en äkta viktoriansk utseende, antingen köpa äkta antika viktorianska skåp eller se till att de ser ut som om du inte snåla på kostnaderna för att ha dem gjort.