E2r

Hur man väljer växter för att göra ett rum luktar gott

Du kan använda luftrenare för att göra ett rum luktar gott

Du kan använda luftrenare för att göra ett rum luktar gott. Men eftersom dessa produkter är kemisk-baserade, du riskerar hälsan hos din familj varje gång du använder någon av dessa. Så för att förhindra äventyrar människors hälsa, använder du bättre krukväxter att fräscha upp ett rum. Det finns massor av växter du kan välja mellan, men här är några riktlinjer som hjälper dig att välja de bästa plantorna för ditt rum.

  • Identifiera den doft som du vill ha i rummet. Det finns så många dofter som det finns växter. Så identifierar vill just du vill lukta i rummet. Vill du en tropisk doft? Sedan gå för Salvia elegans. Om du vill ha en vanilj-doftande rum, skulle iris vara perfekt. Om du vill ha citron doft, du kan inte gå fel med kaprifol.
  • Hitta så många krukväxter som möjligt. Alternativ är aldrig verkligen ett problem när det kommer till doftande växter, du har massor av dem. Vad du bara behöver göra är att leta efter så många du kan och bestämma vilka av dem passar doft som du letar efter. Du kan leta efter växter i en bondens marknad eller en lokal plantskola. Du kan också försöka titta på nätet. Det enda problemet med online sökning är att du inte kan lukta på växter och så förlita sig enbart på beskrivningarna. Så om du har tid och resurser, är det bäst att personligen leta efter växter.
  • Tänk på storleken på rummet. I allmänna fall kan anläggningen doft täcka 100 kvadratmeter. Men om du använder en växt som har en stark doft, kommer en anläggning per rum gör. Om ditt rum är dock ganska liten, placera en starkt doftande växter kan vara kontraproduktivt. Lukten kan vara för skarp, vilket gör det omöjligt att njuta av doften. Men det finns också växter som inte avger lukt som starkt. Många gånger måste du gå nära dem för att känna doften. I detta fall kan du vill placera så många växter som behövs för att sprida lukten hela rummet.
  • Lär dig hur du tar hand om växterna. För att se till att växterna kommer att tjäna dig i flera år, är det viktigt att du vet deras underhållsbehov. Hur mycket vatten behöver de? Kan du sätta dem under full sol? Vilken typ av gödselmedel behöver du ansöka? Och vilken typ av väder trivs de? Kom ihåg att be dessa saker när man köper växter.
  • Figur exakt var du placerar växterna. Lukten ska vara room-specifika. Till exempel, om plantorna kommer att placeras i köket, måste de övermanna den smutsiga kök lukten. Om de ligga i en tonåring rum, måste de vara doftande och avkopplande. Också besluta om växterna kommer att hamna vid fönstret, dörren, eller någon annan del av rummet.

Hur man väljer växter för att göra ett rum luktar gott. Identifiera den doft som du vill ha i rummet.
Hur man väljer växter för att göra ett rum luktar gott. Identifiera den doft som du vill ha i rummet.

Kom också ihåg att växter i allmänhet avger lukt vid olika tider på dygnet. Vissa växter är som mest doftande på morgonen, medan andra utsläpp luktar bara på kvällarna. Ytterligare andra avger lukt hela dagen. Tänk på detta när du väljer växter.