E2r

Hur mäter för skåp hårdvara

Att ta sig tid att mäta för ditt skåp hårdvara kan vara till hjälp om du är redecorating eller byter ut delar av ditt kök eller skåp badrum. Om du gör det kommer att se till att den nya maskinvaran kommer att passa in med ditt skåp, och kommer att spara dig besväret att ta reda på att det inte passar eller är fel storlek. Så redo dina verktyg och följ instruktionerna nedan för att få rätt mått för ditt skåp hårdvara.

Vad du behöver:

  • Din skåp och dess hårdvara
  • Måttband
  • Penna
  • Pad papper
  • Skruvmejsel
  • WD-40 smörjmedel

Hur mäter för skåp hårdvara. Ta hårdvaran från skåpet.
Hur mäter för skåp hårdvara. Ta hårdvaran från skåpet.

Ta hårdvaran från skåpet.

Använd en skruvmejsel som är lämpligt för att lossa och ta bort skruvarna från ditt skåp för att ta ut hårdvara samt sina gångjärn. Använd lite WD-40 smörjmedel för att enkelt lossa skruvarna om hårdvaran är förpackad i för hårt.

Ta del av den hårdvara du kommer att behöva byta.

Räkna antalet hårdvara (t.ex.

Räkna antalet hårdvara (t.ex. Ta del av den hårdvara du kommer att behöva byta.
Räkna antalet hårdvara (t.ex. Ta del av den hårdvara du kommer att behöva byta.

Räkna antalet hårdvaran (t.ex. dörrtrycken, handtag) du behöver byta på ditt skåp. Skriv ner denna enkla bit av information om du skulle glömma det numret så att du vet hur många du behöver för att köpa från butiken.

Mät avståndet mellan hålen på skåpet.

Använd din måttband för att exakt ta reda på hur långt ifrån varandra är hålen på ditt skåp där hårdvaran var fäst. Mät mellan de faktiska hålen på skåpet och inte de yttre delarna av själva hårdvaran, och vara säker på att dina mätningar når mittpunkten av hålen för noggrannhet. Du kan välja antingen fram-eller baksidan av skåpet för att göra din mätning. Skriv denna mätning ner ifall du glömmer.

Obs: Att få denna mätning kommer att säkerställa att den nya hårdvaran som du får är rätt storlek. På så sätt skulle du inte att borra i nya hål när du installerar din nya skåp hårdvara.

Mät storleken på hand-rummet

Denna del används främst för mätning av "hand-rummet" av handtag eller drar där du sätter din hand till för att gripa hårdvaran. Mät avståndet mellan basen av hårdvaran och skåpet yta. Du kanske inte behöver använda din måttband för denna del. Du behöver bara tänka på storleken på den "hand-rummet" och använda den som referens när man köper ny hårdvara.

Mät hur mycket hårdvaran tar upp livsrum.

Notera hur mycket hårdvaran skjuter ut från skåpet ytan och tar upp livsrum. Precis som mäter för "hand-rummet", kanske du inte behöver din måttband för detta. Du kan helt enkelt uppskatta avståndet mellan den mest avlägsna änden av hårdvaran och skåpet yta.

Nu när du har dina mätningar skåp hårdvara, kan du gå vidare och handla ny hårdvara på järnaffär eller hem förbättring butik. Du kanske också behöver ta den gamla hårdvaran tillsammans med din skriftliga mätningar i fall du behöver för att jämföra den med de nya modellerna.