E2r

Hur mäter möbler till reupholster

Om du är trött och uttråkad av det gamla utseendet på dina möbler men inte har budget för att köpa nya, kan du fortfarande göra något åt ​​det. Reupholstering dina möbler på egen hand är svaret. Ett prisvärt sätt att göra det är att göra mätningen av möbler och köpa nödvändiga material såsom tyget. Du kan fritt välja tyget och dra nytta av de diskonterade tyg butiker nära dig. Du måste bara se till att du noggrant kommer att mäta dina möbler för att undvika att köpa mer eller mindre än den föreskrivna tyget.

Du kommer att behöva någon skrift materialet företrädesvis penna och ett blankt papper för att notera ner mätningarna. Här är stegen för att mäta möbler till reupholster.

Hur mäter möbler till reupholster. Förbered en skiss av möblerna du vill reupholster.
Hur mäter möbler till reupholster. Förbered en skiss av möblerna du vill reupholster.

  • Förbered en skiss av möblerna du vill reupholster. Du bör fokusera på att dra tillbaka och främre utsikt över att möbler. Detta kommer att hjälpa dig senare i anteckningar av mätningarna.
  • Börja mätning av höjden av den bakre sidan av möbler. Med hjälp av måttband, lokalisera och markera mittpunkten av möblerna. Från centrum punkt, bör du börja mäta från toppdelen av möblerna ner till den nedre delen. Anteckna dessa mätningar och skriva ner dem på skissen du beredd tidigare. Märk det följaktligen i ryggen vy skiss.
  • Mät framsidan av möbler. Du bör ta bort material som kommer att påverka mätningarna, såsom kuddar om det finns någon. Efter att hitta dig igen mittpunkten av möblerna. Börja mäta från toppen centrum att möbler till sitsen. Du bör registrera mätningarna och märka dem därefter på framifrån skiss på ritningen.
  • Hämta bredden av baksidan av möbler. Anteckna erhållna mätningen och märka detta på din ritning. Om det finns kuddar som finns i möbler du vill reupholster, bör du också ta sina mätningar. Du måste också registrera mätningarna separat på din ritning. Du kan skriva det så här: 4 kuddar på 1.5 meter med 1,5 meter med 7 inches tall.
  • Mät längden och bredden på den främre sidan av möbler. Om man mäter en soffa, få längden och bredden på sätet. Få mätningarna både vid mätning i och utanför armarna på sätet. Anteckna dessa mätningar och märka dem därefter på din ritning.


Efter att ha tagit alla mätningar

Efter att ha tagit alla de mätningar, är du nu redo att köpa tyget för dina möbler. Ta med din ritning med dig till närmaste tygaffär och be dem om hjälp med att välja tyget som passar din smak och behov. Med din ritning och mått, kan du också söka hjälp av säljarna att bestämma rätt längd du behöver. Beträffande korrekt installation av tyget i ramen av möbler, kan du även be säljarna för fler tips.

Att få ett nytt utseende för dina möbler på ett överkomligt sätt är möjligt. Du måste bara ha tålamod i mätning och vara medvetna om andra alternativ.