E2r

Hur platsen en blomma säng

Lokalisera ett blomma säng innebär växande blommor längs en bana

Lokalisering en blomma säng innebär växande blommor längs en bana, eller bifoga dem med ett staket längs tomtgränsen. Du kan också odla blommor för styckning och utsmyckning i ditt hem. Du kommer att behöva plats din blomma säng så att det får en idealisk plats att växa tillsammans med resten av din trädgård. Här är några idéer för att välja den bästa platsen för dina rabatter.

  • Hitta en plats där solen skiner i sin helhet under växtsäsongen. Blommor och växter har olika sol inriktningar. Vissa växter behöver direkt solljus, medan andra kommer att vara okej med indirekt solljus, eller i skuggan.
  • Välj en plats som får mycket sol tidigt på våren. Detta är särskilt viktigt om du bor i den avlägsna norra halvklotet (eller långt på södra halvklotet) där klimatet är kallt. På platser där snön tinar tidigare, kommer du att kunna få dina rabatter tidigare under året.
  • Välj en plats som är lätt tillgänglig för dig. Du kan behöva utföra en hel del verktyg när du hantera och underhålla dina rabatter, så blir det viktigt att du har en lämplig väg till och från din friggebod eller hus.
  • Välj en webbplats som har bra dränering. Växter kan också få drunknade från överflödigt vatten. Detta kan komma från vattning, eller om kraftiga regn kommer. Därför bör din jord vara fuktig och blöt, men rabatterna bör inte vattenfylls. Skapa en dränering för vattnet om dina rabatter upplever översvämningar.
  • Rensa befintlig vegetation. Detta inkluderar stubbar, ormbunkar och andra växter. Växter tävlar ofta för näringsämnen från marken och solljus. Stubbar kan också ha skadedjur och andra faror som kan vara skadliga för dina blommor.
  • Välj inte en plats direkt under ett träd. När du gräver dina rabatter, kan du skada trädrötter.
  • Välj en plats som lätt kan ses från husets sovrum och formella områden, såsom matsal och vardagsrum. Detta sätt, du, din familj och dina gäster att kunna uppskatta att ha blommorna i syfte särskilt när i full blom.
  • Du kan också platsen dina rabatter där den kommer att vara synlig från gatan. Detta ger ditt hem en extra touch av stil. Det kommer att vara ett bra sätt att visa upp din trädgård och dina förmågor trädgårdsarbete.
  • Lägg en bänk nära din blomma säng. Eller, plats dina rabatter där det finns befintliga bänkar installerade. Detta kommer att låta dig sitta ner och beundra dina blommor. Detta ger dig också möjlighet att visa upp dessa till besökare över te eller under en picknick.

Hur platsen en blomma säng. Hitta en plats där solen skiner i sin helhet under växtsäsongen.
Hur platsen en blomma säng. Hitta en plats där solen skiner i sin helhet under växtsäsongen.

Blomma sängar är ett bra sätt att lägga till dekorationer till ditt hus och trädgård. Välj en plats som kommer att visa upp din trädgårdsskötsel skicklighet och dina blommor. Placera dessa där synliga, men tänk på att platsen dina rabatter på en plats som främjar sund tillväxt av dina blommande växter.