E2r

Hur sand ett betonggolv

Betonggolv är väldigt praktiskt i vissa delar av huset

Betonggolv är väldigt praktiskt i vissa delar av huset. Men som dyra golv, bör ett betonggolv rengöras regelbundet och jämnas ut. Detta kan göras genom slipning. Sandning är en hel del arbete och tidskrävande, vilket är anledningen till om du vill göra det själv, du måste vara riktigt redo. För att slipa lite mer uthärdlig, kommer den här artikeln guida dig igenom.

  • Ta bort alla möbler objekt. Du måste rensa hela området innan slipning, så flytta alla objekt i rummet närmast det område du behöver sand. Detta kan uttömma dig fysiskt, så gör det en dag innan du tänker sand. Det är bäst att ha lite hjälp.
  • Rengör golvet. När du har rensat området, ta lite tid att ta bort så mycket lös smuts och skräp som möjligt från golvet. Gör detta genom att antingen sopa eller dammsuga. Sedan fortsätter den genom sög golvet med trinatriumfosfat (TSP). Blanda 1/8 kopp TSP med en liter vatten och en liter av blekmedel. Sedan doppa moppen i rengöring blandningen och köra det på hela golvet. Gör detta flera gånger om det behövs. Vänta några dagar för golvet torka helt.
  • Börja slipar. Du måste slipa golvet i etapper. Inledningsvis måste du slipa med 50 och 80-slippapper. Ditt mål här är att utjämna de urkärnade områden så mycket du kan. Kör sandpapper eller makt sander på hela golvytan, med fokus på de ojämna delarna. Kom ihåg att sand endast i en riktning. Du kanske måste upprepa slipning omkring fem gånger eller tills golvet är smidig. Ändra sandpapper vid behov.
  • Byt till ett fint sandpapper. I detta skede kan du använda ett finare sandpapper, företrädesvis 300-700-grit. Ett fint sandpapper kommer successivt att förbättra utseendet och känslan i golvet, vilket gör det ännu smidigare och glansigare. Enligt samma riktning, passerar hela området med sandpapper eller slipmaskin.
  • Gör den sista slipningen. Din betonggolv är nu mer tilltalande. Men för att skapa bästa möjliga finish, måste du sand en sista gång med ett mycket fint sandpapper. Minst 1500-grit fungerar. Återigen, köra den på hela golvytan, se till att inte trycka för hårt mot golvet. Efter sista slipningen kommer din betonggolv ser blanka och polerade.
  • Applicera golv polermaskin. Inte bara kommer en polermaskin förbättrar golvets finish, kommer det också skydda den från smuts. Så se till att använda en polermaskin efter slipning. Sedan avsluta det genom polering. Om du vill kan du färga också din betonggolv. Detta, naturligtvis, kommer att ta extra dagar att slutföra.


Hur sand ett betonggolv. Ta bort alla möbler objekt.
Hur sand ett betonggolv. Ta bort alla möbler objekt.

Använd ett par skyddsglasögon och mask vid slipning din betonggolv för att förhindra dammpartiklar från att gå in i dina ögon och näsa. Använd handskar också, speciellt om du slipar med händerna. Också bära bekväma arbetskläder, så du kan fritt flytta din kropp. Sandning är ett fysiskt krävande jobb, och vila då och då är nödvändigt för att förhindra trötthet.