E2r

Hur sand ett lackering projekt

Reparationslackering är ett bra sätt att ge dina apparater och möbler ett nytt utseende utan att behöva köpa en ersättare. När det gäller lackering projekt är nyckeln till att göra din professionella projekt utseende genom att använda rätt sandpapper och veta hur man använder det. Här är hur.

Grit

Hur sand ett lackering projekt. Vikning.
Hur sand ett lackering projekt. Vikning.

Grit. Först av allt, måste du bestämma grus för sandpapper. Gruset avgör hur grov den sandpapper kommer att bli. Den grövre sandpapper, desto mer kommer att kunna ta bort från ytan av det objekt som du är fordonsreparationslackering. Grövre sandpapper, emellertid, kommer också att lämna en grov textur på ytan av föremålet. Generellt bör du använda grova sandpapper först och sedan gå vidare till finare sandpapper när du avsluta slipningen. Vanligtvis kommer sandpapper med en kornstorlek 120 göra för den första slipningen. För efterbehandling, kan du använda sandpapper med en kornstorlek 150 eller mer.

Fälla

Vikning. Ett sätt som hjälper dig att få ut det mesta av dina sandpapper ark är genom att vika in dem i tre delar. När sandpapper har vikts in i tre delar, kan du använda en del att slipa ytan. När denna del redan har förlorat sin slipning befogenheter, vrid sandpapper över och använda den andra sidan. När den andra sidan har förlorat sin avverkningskapacitet, helt enkelt använda den tredje sidan. Genom att vika sandpapper, kommer du att kunna göra det mesta av hela sandpapper.

Slipning block. Ett annat sätt att göra det mesta av din sandpapper är att använda slipning svampar och slipning block. Dessa är utformade för att fördela trycket från handen jämnt på sandpapper. Resultatet är en jämnt polerad yta, i motsats till när ytan på möbler som du sandning blir spårad och indragen på grund av för mycket press på sandpapper.

Grain

Fälla. Slipning block.
Fälla. Slipning block.

Säd. Vid slipning, se till att du följer träets ådring som håller slipas. Att göra detta kommer att ge ytan en mer naturlig finish. Detta är särskilt viktigt när du använder de lägre grit sandpapper som är mycket tuffare. Dessa sandpapper kan vara grov nog att lämna synliga repor och märken på träet, speciellt om du arbetar på mycket mjuka träslag. Bortsett från att följa träets ådring, se till att varje slag sker med långa och även drar ett som skapar en mer naturlig finish.

Damning. Efter varje slipning, och mellan skiftande sandpapper gryn, se till att du använder en mjuk trasa eller ett vakuum för att avlägsna damm på ytan av träet. Detta kommer att rensa bort ytan och gör att du kan arbeta bättre på ytan.

När du är klar med slipning av trä med de finaste sandpapper, använd en mjuk trasa för att avsluta slipning och att ta bort små bitar av trädamm som har fastnat i träets ådring. Med dessa steg bör du kunna använda sandpapper för att Refinish ditt trä-projekt.