E2r

Hur sätta tapet på ett tak

Är du trött på ditt tak

Är du trött på ditt tak? Är det alltför vanligt? Är det tråkigt? Tja, kan du överväga att lägga till bakgrundsbild på din tak. Det kan definitivt ge rummet ett nytt utseende. Det kan fräscha upp ditt perspektiv. Och det kan utmana dig att uppnå ett givande projekt. Här är tekniker på hur man sätter bakgrundsbild på taket:

  1. Spana efter rätt tapet. Gå till din närliggande samhälle butik. Du kan lätt hitta alternativ. Du kan välja den som perfekt matchar den nuvarande utformningen av dina väggar. Du kan även välja en färg som kan piggna till ditt hem allmänna stämningen.
  2. Förbered ditt tak för makeover. Börja med att stänga av alla elektriska anslutningar. Du kan också ta bort eller ta ner belysning inuti ditt rum. Sedan kan du börja slipa ditt tak. Detta kan enkelt göras med en slipmaskin. Bara fortsätta i en repetitiv, cirkelrörelse. Gör det jämnt. Arbeta dig effektivt. Flytta från ena änden av rummet tills du når den andra änden. Om en slipmaskin är inte tillgänglig, kan du bifoga en sandpapper direkt till något långt, som en svamp mopp. Du kan svepa runt sandpapper med gummiband eller klämmor. Självklart måste du ta bort överskott grus på ditt tak. Du kan göra det genom att använda din svamp mopp. Du behöver inte vänta på ditt tak för att torka.
  3. Coat ditt tak. Applicera en primer. Du kan använda något akryl. Satsa på något som görs för lera lim. Återigen, måste du vänta tills primern är helt torr. Vanligtvis är en eller två dagar en bra fönster period.
  4. Arbetet på dina mätningar. Ta del av ditt tak s och din tapet faktiska dimensioner. Se till att du prydligt klippa din tapet. Du bör också ge en extra två-tums ersättning på varje sida. Detta är en bra back up plan. I händelse av fel, har du fortfarande extra att använda.
  5. Redo din tapet. Lägg den på en ren, plan yta. Beroende på vilken typ av design du vill uppnå, kan du överväga att klippa din tapet i lämpliga strimlor. Om din avsikt är att matcha din nuvarande rum design, skurna mönstren därefter. Sedan får din rollern så att du kan jämnt tillämpa din lera lim till din tapet.
  6. Få en partner för att göra jobbet. Börja arbeta i ett av hörnen i rummet. Genom att stå på en stege, ska du trycka på tapeten ordentligt. Tapeten ska röra kanten av ditt tak. Du kan jämna ut klistrar på tapeten genom att utnyttja en utjämning borste. Sedan instruerar du partner för att snabbt trycka på tapeten. Han kan använda en torr svamp mopp.

Du bör effektivt tillämpa nästa tapet remsan

Hur sätta tapet på ett tak. Spana efter rätt tapet.
Hur sätta tapet på ett tak. Spana efter rätt tapet.

Du bör effektivt tillämpa nästa tapeten remsan. Du bör också rada upp kanterna. Ditt mål är att få dem att träffas och inte överlappa varandra. Fortsätta att upprepa processen tills hela taket är ordentligt täckt. Tvinga inte dig själv att avsluta allt på en dag. Du kan alltid pausa och fortsätta nästa dag.