E2r

Hur ska förvaras pumpafrön

Om du vill odla pumpor i din egen bakgård

Om du vill odla pumpor i din egen bakgård, då bättre börja leta efter frön. Även om det är praktiskt att köpa frön från en trädgårdsarbete butik eller din lokala nurseryman, växer pumpor mycket roligare om du börjar med dina skördade egna frön. En fördel med växande frön du själv sparat är att du vet exakt hur de ska bli. Men kom ihåg att lagring är en viktig del i att spara utsäde. Om de förvaras på rätt sätt, kommer de att växa framgångsrikt i näringsrik pumpor. Här är hur man lagrar pumpafrön.

  • Köp en pumpa från en bondens marknad. Välj den typ av pumpa du vill växa. Se till att den är mogen och av god kvalitet. Tvätta och skär pumpan. Om du använder den för Halloween, skär bara den övre delen.
  • Harvest frön. Gör detta genom att skrapa massan med en sked. Se till att använda en del kraft, speciellt om massan är lite svårt att ta bort. Placera massan i en sil och lägg den under kranen. Medan du sköljer, lossa fröna från massan för hand. Du behöver inte nödvändigtvis att spara alla frön, bara välja några. En bra regel att följa är att plocka frön tre gånger det antal pumpa växter du vill odla. På så sätt har du extra frön ifall inte alla frön växa framgångsrikt.
  • Torka pumpafrön. Lägg dem på en plåt klädd med hushållspapper, och se till att ordna dem i ett lager med tillräckligt med utrymme i mellan. Detta kommer att hindra dem från att binda samman. Låt dem torka för en hel dag.
  • Härda pumpafrön. Linje plåt med färsk pappershandduk och ordna pumpafrön på den igen. Ta del av avståndet. Låt fröna i en torr, kall yta. Håll dem där i en vecka eller tills de är helt torra. Om du lagrar dem fuktiga, kommer dina pumpafrön hamna ruttna och mögliga.
  • Förvara pumpafrön. Dina pumpafrön är nu redo för förvaring. Överför dem i ett kuvert eller en papperspåse. Du måste se till att det håller tätt för att förhindra att fukt uppbyggd. Märk kuvertet eller väska med förvaring datum, och sedan lämna fröna i en torr, kall området tills du är redo att plantera dem. Om du vill kan du lagra dem i flera månader, men se till att regelbundet kontrollera dem. Du måste se till att de är friska och inte mögligt.
  • Refrigerate fröna. Kylskåpet är en idealisk lagring miljö för pumpafrön. Återigen, sätta fröna i ett kuvert eller väska och lämna dem i kylskåpet så länge som behövs. Se till att sätta fröna i bakre hörnet av kylskåpet och regelbundet kontrollera dem för mögel eller förstörs.


Hur ska förvaras pumpafrön. Köp en pumpa från en bondens marknad.
Hur ska förvaras pumpafrön. Köp en pumpa från en bondens marknad.

Du kan plantera pumpafrön månader efter lagring. Om de är väl omhändertagna, kommer de att växa till näringsrik och hälsosam pumpor. Använd gödsel och se till att vattna dina pumpor tungt.