E2r

Hur skärpa en ATV blad snöplog

Vintermånaderna är här

Vintermånaderna är här. Du kommer att plågas med massor av snö på din gård och uppfart igen. Sen du kom ihåg: du har inte använt snöplogen i flera månader och du undrar om bladet är fortfarande vass nog att göra jobbet den här gången. Chansen är bladet är redan tråkig av brist på användning och för att lagras under lång tid. Dessutom kommer att ha använt snöplogen i beläggningen också bidra till slöhet av bladet. Kanterna kan till och chip från att träffa den hårda ytan. Innan du använder snöplogen igen, måste du slipa bladet för effektiv plog jobb. Denna artikel kommer att visa dig hur. Läs på.

  • Allt du behöver är en grinder och skyddsglasögon. Om du inte har en elektrisk slipmaskin, kan du låna från en vän eller så kan du köpa en eftersom du kommer att använda den mer än en gång. Nästa gång som du behöver för att vässa bladet på din ATV snöplogen, har du något att använda. När du använder en elektrisk slipmaskin, gnistor och metall skräp flyga bort luften, så det är viktigt att du använder skyddsglasögon för att undvika ögonskador. Var på din arbetskläder, alltför. Bär en långärmad skjorta att förhindra gnistor från att bränna huden.
  • Du kan slipa bladet utan att ta bort den från sitt fäste. Eftersom du bara slipa kanten av bladet, du har gott om utrymme att arbeta på även om den är ansluten till fordonet. Placera bladet så att du kan arbeta utan några hinder. Flytta den tills du når önskad höjd. Kontrollera även att du tar bort ATV batteriet efter att placera kniven för slipning så att den inte startar oavsiktligt och skada dig i processen.
  • Vässa ATV plogbladet. Anslut kvarnen till en plugg i närheten och bära dina glasögon. Vrid kvarnen på och gör dig redo att arbeta. Börja i ena änden, slipning korta sträckor i taget tills du når den andra änden. Upprepa flera gånger tills bladet är helt skarp.
  • Testa din ATV blad snöplog. Anslut bilens batteri först. Stäng av motorn och låt maskinen värma upp innan du gör testet. Gå till en plats där det finns tillräckligt med snö att plöja, åtminstone några inches tjock. Plöja snö för en kort sträcka och se om allt är från snö, smuts, grus och löv plöjde på en gång. Om det är så, då din slipning jobb är en framgång. Du är nu redo att använda den.


Innan lagra din snöplog i garaget efter användning

Hur skärpa en ATV blad snöplog. Allt du behöver är en grinder och skyddsglasögon.
Hur skärpa en ATV blad snöplog. Allt du behöver är en grinder och skyddsglasögon.

Innan lagra din snöplog i garaget efter att ha använt det, se till att rengöra den fri från smuts, skräp och snö. Torka ut det först innan täcker se till att bladet inte rostar. Vatten och metall resultatet till rost, så kom ihåg att torka bladet snöplogen först. Ta hand om din snöplog blad låter dig använda den under en längre tid. Försummelse och olämplig förvaring förkortar livslängden på din ATV plogblad.