E2r

Hur skärpa en elektrisk förskärare

En elektrisk förskärare

En elektrisk förskärare, som namnet antyder är en elektrisk kniv används för att skära, skiva och carving livsmedel. Den elektriska förskärare gör comeback, mindre krångel och besvär av skrymmande och kära. Den första elektriska förskärarknivar var stora, och svåra att hantera. Nu har tillverkarna förenklade designen och introducerade lätthet och bekvämlighet. Med detta hemma innebär att du inte längre behöver utöva alltför stor ansträngning att skära maten som gör jobbet åt dig. Allt du behöver göra är att hålla den elektriska förskärare och vägleda den där du vill att maten ska skivas eller hur du vill att det ska vara huggen. Med fortsatt användning, får dess blad tråkig. Du måste slipa det att se vackert snidade mat. Slöa knivar tenderar att bli fula resultat. Denna typ av kniv har två sågtandade blad som arbetar i motsatta ändar. Om din är tråkigt av för mycket användning, kommer den här artikeln visar dig hur man slipar det.

  • Se till att din elektriska förskärare inte är ansluten eller påslagen. Om det är trådbunden, dra ut kontakten ur uttaget, och om det är trådlös, ta ut batterierna ur sin kortplats. Du riskerar att få din hand eller fingrar avhuggna om du inte gör detta säkerhetsåtgärd.
  • Få en liten metall-fil. Eftersom de flesta elektriska förskärare är tandade, och förutsatt att din är också, du måste slipa varje tand noga, så det betyder att det kommer att ta lång tid att slipa alla knivarnas tänder som kniven har två blad . Från och med det första bladet, skärpa sidorna och ovansidan av bladet ordentligt tills du är säker på att hela kniven är vass nog. Upprepa denna process på andra bladet.
  • Testa kniven. Få en köttbit från ditt kylskåp och se om det skivor rakt igenom. Om bladet fastnar i köttet eller om snittet är ojämn, då måste man slipa knivarna lite mer. Men om du ser att snittet är snyggt, och kniven skär genom köttet på nolltid, då du gjorde ett bra jobb.
  • Tvätta elektriska förskärare under rinnande vatten. Innan du använder den på din mat eller innan du förvarar den i ditt kök skåp, måste du tvätta det först för att avlägsna metallspån från den skarpare. Sätt den under rinnande vatten, och inte i en bassäng, som spån kan fortfarande hålla sig till kniven. Att sätta det under rinnande vatten gör dig att metallspån går rakt ner i avloppet. Torka den med en ren trasa eller pappershandduk.


De elektriska förskärare skär genom alla typer av livsmedel

Hur skärpa en elektrisk förskärare. Se till att din elektriska förskärare inte är ansluten eller påslagen.
Hur skärpa en elektrisk förskärare. Se till att din elektriska förskärare inte är ansluten eller påslagen.

De elektriska förskärare skär genom alla sorters mat, från tjocka bitar av kött, till olika sorters bröd som har tjocka skorpor och mjuka kärnor. Du behöver inte längre oroa dig skära bröd eftersom det inte kommer platta brödet precis som när du använder en vanlig kniv. Rengör din elektrisk förskärare efter varje användning och torka den innan du ställer undan den för att hindra det från att bli rostig.