E2r

Hur ta hand om bananträd

Bananer är en av de mest populära frukter

Bananer är en av de mest populära frukter, och en av de mest älskade. De flesta bananer är söt och mycket anbud, varför nästan alla älskar bananer. Du kan faktiskt plantera din egen bananträdet och ta hand om det i din egen bakgård. Här är hur.

Hur ta hand om bananträd. Välj anläggningstyp.
Hur ta hand om bananträd. Välj anläggningstyp.

  • Välj ändamålet. Först av allt, bestämma vilka använder bananplanta kommer att ha i ditt hem. De flesta människor bara känner till en typ av banan, vilket är den typ som finns i super marknader. Det finns dock många fler typer av bananer. Det finns bananer som används av rent dekorativa eller dekorativa ändamål, men det finns även bananer som du kan plantera för sin kapacitet fruktbärande.
  • Välj anläggningstyp. Därefter fastställa den exakta arten av växt som du kommer att växa i din trädgård. Välja anläggningstyp är viktigt, eftersom den typ av plats, årstid och jordtyp som du har kommer att avgöra vilken typ av banan som du behöver för att plantera. Om du bor i jordar som är mycket tjock och fuktig, till exempel, måste du leta efter speciella bananplantor som klarar den här typen av jord, såsom Saja. De flesta andra bananplantor behöver mycket tunn och mycket väldränerad jord.
  • Läge. Visa även platsen där du kommer att sätta anläggningen. Kom ihåg att bananplanta traditionellt odlas i tropiska länder. Detta beror på att bananer älskar solljus. Se till att området där du kommer plantera bananer inte omfattas av de grenar av andra träd och växter. Dessa kan störa solljuset som bananplanta naturligtvis kommer att få, och kan leda till svaga eller sköra bananplantor.
  • Plantering. Det enklaste sättet att plantera bananer är att få plantor från en riktig odlare. Det finns vissa, dock som växer framgångsrikt bananer från frön. Fördelen med att använda bananer som har vuxit från plantor är att dessa oftast väljs utifrån deras attribut. Om du har valt en fruktbärande banan plantor, till exempel, kommer det sannolikt har valts som en planta, eftersom det kom från föräldrar som gav goda bananer. Om du har valt en dekorera banan planta, kommer det förmodligen ha kommit från en dekorera växt förälder som har starka och fasta blad som är rikt färgad.
  • Mulching. Eftersom trädstam av bananplanta är mycket mjuk, är det utsatt för mögel och vattenskador. För att minimera och förebygga detta bör du lägga till några kompost på området runt bananplanta. Detta kommer att förhindra leran från färgning av banan trädstam, och kommer att hålla vattnet från att rinna ner i marken, vilket kan skada banan trädets känsliga rötter.
  • Skärning. Om du har planterat en fruktbärande bananträd, måste du klippa stammen efter varje skörd säsong. Den bananplanta kan bara bära frukt en gång, men genom att skära det, kommer du att tvinga en ny anläggning att växa. Den nya anläggningen kommer att bära frukt igen.

Om du älskar synen av bananer i din bakgård, eller om du helt enkelt vill ha din egen försörjning av bananer frukter, bör dessa åtgärder hjälpa dig ta hand om en bananplanta rätt i din egen bakgård.