E2r

Hur ta hand om en arekanötter palm

Areca palm fabriken

Areca palm anläggningen, som egentligen är ett träd och är känd genom sitt vetenskapliga namn, Chrysalidocarpus lutescen, är en fantastisk grön alternativ att ha inomhus oavsett i ditt hem eller på ditt kontor. Detta är på grund av de många stammar som gro vackra och gröna solfjäderliknande fronds. Även denna anläggning är estetiskt perfekt, det kan bara tjäna sitt syfte med tillräckligt anbud kärleksfull omsorg. Vatten, solljus, jord, och alla andra behov av någon annan växt kommer att delta men eftersom denna anläggning är avsedd för prydnadsändamål inomhus, måste du veta rätt mängd och doseringar. Här är några värdefulla tips som du kan göra för att ta hand om din Areca palm.

Hur ta hand om en arekanötter palm. Lägg gödningsmedel.
Hur ta hand om en arekanötter palm. Lägg gödningsmedel.

  • Köpa trädet. När plocka ut Areca palm växt eller träd att gå med, är det viktigt att du vet vad du ska leta efter och var. Besök din lokala trädgård och växter leverans butik och kolla in de olika alternativen som de har tillgängliga. Vid inspektion av anläggningen, ta del av bladen. Om det finns mörka fläckar eller skador orsakade av insekter sedan överväga leta någon annanstans. Dessutom alltid kontrollera om trädet du får är robust och ungdomlig. Det bästa provet för att få är en som har starka stammar, gröna blad med inslag av gult och med unga fronds groning från stammarna nedan. Se till anläggningen står rakt upp. Om stammarna har böjar eller är något missriktad, då det inte får vara friska.
  • Välj platsen. Areca palm kan placeras inomhus under förutsättning att det finns gott om solljus sipprar igenom och slå anläggningen vid vissa tider på dagen. Tekniskt sett behöver denna typ av anläggning ca 5 timmars solljus per dag men behöver de inte bli träffad direkt. Därför de bästa platserna att placera ditt träd är nära fönster och dörrar. Belysning är viktigt här eftersom detta kommer att bidra till att ditt träd upprätthåller perfekt hälsa alla i hela säsonger. Nu är det inte rekommenderas att placera växten någonstans där det kommer att få konstant och direkt exponering för solljus eftersom detta kommer bara slå de önskvärda gröna blad i gult och kanske brun. Leta efter en plats med perfekt balans.
  • Vattna den dagligen. Fukt är nyckeln när det gäller att fostra din Areca palm anläggningen. Detta sagt, är det viktigt att du vatten anläggningen varje dag. Se till att marken och bladen är ständigt fuktig. Lämna den aldrig torka ut eftersom detta kommer att ändra färgen på bladen till brun på nolltid. Men se till att inte Overwater det heller. En perfekt balans när vattning behövs. Daglig bevattning men inte alltför mycket.
  • Lägg gödningsmedel. 2 till 3 gånger per år är den perfekta doseringen av gödningsmedel för denna typ av anläggning. Lägga till gödselmedel i gång på ett tag kommer att hålla jorden frisk och full av näring som hjälper ditt träd för att bibehålla sin hälsa och grön bild. Detta kommer att förhindra att rötterna från ruttnande också. Det rekommenderas starkt att blanda jorden under dessa tider och med ingredienser såsom torv, lera och sand.

Efter dessa tips för att brevet kommer att se din Areca palm kommer att överleva dig och även i senare skeden, kommer det fortfarande att försköna något rum eller inomhus för att inte tala, tillhandahåller omfattande andas område i det slutna utrymmet.