E2r

Hur ta hand om en fuchsia över vintern


Fuchsior finns i flera varianter, och den typ av fuchsia som du har kommer att påverka vilken typ av vård som den behöver under vintermånaderna. Vissa härdigare typer av fuchsia växter kan överleva utomhus om du bor i ett område som har milda vintrar, men de flesta av dessa anläggningar måste flyttas inomhus för vintersäsongen för att skydda dem från frost.

De tre sorter av fuchsior är härdiga

Hur ta hand om en fuchsia över vintern. Steg 1: Flytta fuchsia till en inomhus potten.
Hur ta hand om en fuchsia över vintern. Steg 1: Flytta fuchsia till en inomhus potten.

De tre sorter av fuchsior är härdiga, anbud och hängande. Generellt sett överlever fuchsior bäst i nordvästra och frodas utanför rik, organisk jord. De gillar att matas varannan vecka med ett vattenlösligt gödningsmedel, förvaras i en skuggig plats under sommarmånaderna och bärgade för vintersäsongen.

Hur exakt bryr dig för en fuchsia när temperaturen börjar falla?

Steg 1: Flytta fuchsia till en inomhus potten

De tre sorter av fuchsior är härdiga. Steg 2: Placera fuchsia.
De tre sorter av fuchsior är härdiga. Steg 2: Placera fuchsia.

Först flytta anläggningen till dess nya indoor potten. Du kommer att upptäcka att enkla fem-tums krukor borde göra susen, särskilt som fuchsia kommer att kasta sina återstående blommor och blad. Bara vara säker på att du rensa upp de resterande blommorna, även om de kan se vacker dag, kommer de så småningom att torka upp och ruttnar.

Om din fuchsia är stor och är planterad i marken utanför

Om din fuchsia är stor och är planterad i marken utanför, kommer du inte att kunna ta in den och kommer att behöva förbereda det för vintern istället. Gör detta genom att skära tillbaka fuchsia anläggning och sedan täcka den med halm. Detta kommer att bidra till att förhindra frysning, denna metod är bäst för de härdigare sorter av fuchsia.

Steg 2: Placera fuchsia

Nu när din fuchsia har planterats i sin kruka, kommer du vill placera den på ett optimalt läge i hemmet. Ljusa och svala platser är bäst, så sikta på områden där fuchsia kommer att få solljus men kan ändå sval. Även på vintern, kan solens strålar vara mycket för en anläggning för att hantera så att du vill undvika direkt solljus. Garage eller källare med fönster kommer att fungera som idealiska platser, ger temperaturen inte går under 40 grader Fahrenheit. Du kommer att märka att de blommor och blad faller av under vintern, lämnar fabriken nästan (eller helt) nakna.

Steg 3: beskär fuchsia

När bladen och blommorna har fallit av, är det dags att beskära växten. Skär stjälkarna tillbaka till ungefär fem eller sex inches ovanför marken linjen. Fortsätt beskärning tills du har en stram, balanserad ram. Anläggningen kommer att se rundad och nakna. För bästa resultat när anläggningen börjar växa igen på våren kommer du vill att din fuchsia för att ha en balanserad look, så var inte rädd för att trimma mer för att uppnå detta utseende.

Om du undrar när du ska beskära växten och flytta den inomhus, det finns ingen "rätt" svar. Allt beror på vilket klimat du bor i. Till exempel kommer en lätt frost dödar inte din fuchsia för gott, men är något att vara försiktig med, eftersom långvarig kyla kan skada anläggningen. Därför ska du inte risken om du är orolig för din fuchsia. Även om många sorter tål vädret i oktober och november, vissa inte. Om du vill, kan du flytta din fuchsia inomhus en vecka och sedan beskära den senare eftersom vädret blir kallare.

Steg 4: upprätthålla fuchsia

Eftersom fuchsior är vilande under vintern, det finns inte mycket att göra. Så länge du håller din anläggning på en sval plats, kommer det att överleva vintern. Det betyder inte att du ska ignorera det, dock. Var noga med att kolla på fuchsia varje vecka eller två för att se till att anläggningen har fuktig jord. Om jorden är torr, vatten den och återlämna den fuchsia till sitt läge. Anläggningen kommer inte att behöva befruktas under denna tid.

Steg 5: förbereda fuchsia för våren

Innan du vet ordet av kommer vintermånaderna vara över och det blir dags att åter plantera din fuchsia. Vänta tills hotet om frost har helt gått i ditt område. Ny tillväxt kommer att dyka upp på din fuchsia medan du väntar på rätt tid, men du kommer att vilja ta bort alla nya tillväxt innan du flyttar din anläggning utomhus. Att vänja fuchsia till utomhustemperatur, börja med att placera anläggningen utomhus på din veranda och sedan placera den i sitt normala läge. Precis innan den utanför, beskära den tillbaka helt utom för de härdiga stammar som du hade kvar efter din sista beskärning. Dessa kommer att vara grunden för din nya fuchsia. När stjälkarna har blivit stark, placera din fuchsia i sin varma vädret plats. Vatten och foder din fuchsia på en regelbunden basis, och du kommer att se en hel del nya friska tillväxt på nolltid!