E2r

Hur ta hand om en orkidé kaktus

Orchid kaktusar finns i 13.000 slag runt om i världen

Orchid kaktusar finns i 13.000 slag runt om i världen. Det är en kaktus, genus ephiphyllum, även populärt kallad en julkaktus och det är infödda i Brasilien och Centraleuropa. Från våren till sommaren, en orkidé kaktus blommar stora blommor i färgerna vitt till rosa till djupa crimson. Dess skönhet, precis som andra orkidéer, (och med några som normalt blommar på natten!) Gör den lämplig att inreda hem och trädgårdar och trevliga även i mörka kvällen. Växande en orkidé kaktus är inte komplicerat och dess blommor kan växa på ytor av andra växter utan att orsaka skada. Följande är grundläggande steg för att bibehålla en hälsosam orchidkaktus.

Ljus och skugga

Ljus och skugga. Växten kan hållas inne eller utomhus, i en kruka eller på en hängande korg, beroende på var det skulle vara mer önskvärd. Det är viktigt att anläggningen får tillräckligt med ljus, men i motsats till vanliga föreställningar, bör det inte vara direkt under solen, så att dess blomning kommer att uppmuntras. När inomhus, sätta en gardin eller persienner för att undvika för mycket solexponering. Så mycket som möjligt, hålla den på plats där den inte utsätts för artificiellt ljus på natten. Om utomhus, se till att Orchidkaktus är säkert under lämplig nyans.

Pot indikatorer

Hur ta hand om en orkidé kaktus. Vatten, gödsel och jord.
Hur ta hand om en orkidé kaktus. Vatten, gödsel och jord.

Pot indikatorer. En orkidé kaktus blommar bäst när det pot-bunden. Om någon omplanteringen måste göras, bör det vara i mellan februari till april. En gång i veckan, vatten orkidén kaktus och två gånger om vädret är varmare. När det översta lagret av potten jord är helt torr, är det indikation på att-verksamheter skall vattnas.

Vatten, gödsel och jord

Vatten, gödsel och jord. För mycket vatten skadar roten och får den att ruttna, därför är det perfekt att plantera orkidén kaktus i en kvalitet blandning av planteringsjord, lite sand, perlit och orkidé bark. Detta skulle låta vattnet rinna lättare. Gödsla anläggningen med ett gödselmedel som har ett NPK förhållandet 5-1-4. Gör detta varje gång anläggningen vattnas. När dess blommande säsongen är över, sluta gödsling anläggningen.

Fuktighet

Fuktighet. Behåll också en nivå av fukt runt anläggningen genom att sätta sin kruka över några stenar som skulle hålla omgivningen fuktig. Typisk hem luftfuktigheten är tillräckligt för en orkidé kaktus att överleva, men kontrollera luftfuktigheten bör inte tas för givet.

Diverse vård

Orchid kaktusar finns i 13.000 slag runt om i världen. Vatten, gödsel och jord.
Orchid kaktusar finns i 13.000 slag runt om i världen. Vatten, gödsel och jord.

Diverse vård. Bladlöss, skala eller spindel kvalster kan angripa växten, därför spraya insektsmedel på det. Handplockar sniglar och snäckor när de uppträder och äter växten. Var mycket försiktig när du plockar insekticider. Så mycket som möjligt, stanna på den gröna sidan med mindre miljöpåverkan genom att få ekologiska alternativ.

Njut av din orchidkaktus genom att införa olika layout och design som hjälper dig att få mer motiverade att ta hand om fler växter av denna typ. Också få involverad med andra experter i Orchidkaktus plantering så att du kan få bättre tips, rabatter och annat som kan hjälpa dig att förbättra som du fortsätter att ta hand om Orchidkaktus växter i ditt hem.