E2r

Hur ta hand om ett bord av trä

Ett massivt trä bord är en bra investering

Ett massivt trä bord är en bra investering. Beroende på vilken typ av trä, färg och design, kan det antingen vara eleganta eller rustika. De finns i olika former och storlekar. Ett bord av trä kan användas som ett matbord, vardagsrum bord, studera bord eller sidobord. Denna typ av bord är lättskött om du vet hur.

Hur ta hand om ett bord av trä. Att ta hand om ett bord av trä.
Hur ta hand om ett bord av trä. Att ta hand om ett bord av trä.

Att ta hand om ett bord av trä

Din massivt trä bord kan hålla en livstid genom att följa dessa tips:

  1. Miljö. Satsa tabellen bort från direkta värmekällor som radiatorer, vedspisar eller kanaler uppvärmning. Extrem värme kan orsaka ett träbord för att dela. Å andra sidan, hålla bordet borta från extrema nivåer av fukt som kan orsaka att träet att svälla eller varp. Utsätt den inte för direkt solljus eftersom detta kan leda till avslut att blekna.
  2. Skötsel och användning. Använd en icke-scratch pad under alla kalla, varma, våta, fuktiga eller vassa föremål. Aldrig dra objekt över toppen av tabellen för att skydda lacken. Undvik att placera saker gjorda av plast eller gummi direkt på toppen av tabellen. Plast och gummi kan reagera på träets yta. När du skriver på bordet, se till att sätta en tjock pad under pappret så att punkten på pennan inte kommer i kontakt med bordet. Använd aldrig alkohol, nagellack remover eller andra lösningsmedel närheten trä tabeller eftersom dessa kan skada ytan.
  3. Rengöring. Damm ditt bord försiktigt med en mjuk trasa. Ta bort eventuella slipande partiklar på topp. Rengör bordet med vatten och tvål som är mild och icke-alkalisk. Placera några såpvatten på en mjuk, luddfri trasa eller svamp och torka försiktigt bordet. Se till att testa suds på en liten del av undersidan av bordet för att säkerställa att det inte förstör finish. Efter avtorkning, omedelbart torka bordet med en mjuk trasa. Buff bordet lätt. Följ alltid ådring när du torkar av bordet. När spill inträffar, blot spill istället för att torka det.
  4. Polering. Använd en tillverkare godkänd polish på ditt bord. Använd aldrig vax eller silikon polish.

Lösningar på vanliga problem

Ett massivt trä bord är en bra investering. Skötsel och användning.
Ett massivt trä bord är en bra investering. Skötsel och användning.

Här är de vanligaste skador på trä tabeller och deras lösningar:

  1. Cigarette burns. Gnid den brända delen med en blandning av linolja och trippel. Följ ådring som du gnuggar pastan. Du kan också använda en scratch-döljande polish.
  2. Vattenstämplar. Gnid vattenstämpel med majonnäs eller sallad olja torka sedan torrt. Om detta inte fungerar, får en tjock bit läskpapper, köra ett varmt järn över den och upprepa tills vattnet märket disappears.Nail polish. Omedelbart blot spill. Gnid spillområdet med en mycket fin stålull som du doppat i Guardsman möbelpolish. Använd en mjuk, ren trasa för att torka området.
  3. Vita tecken. Gör en blandning av cigarett aska och sallad olja. Gnid detta på vita märket sedan torka.
  4. Tuggummi eller stearin. Få en isbit, linda in den i en mjuk trasa och sedan gnugga tandköttet eller vax. När det härdar, kräng av ämnet med nageln. Använda en extra fin stålull, doppa det i lacknafta och gnugga området. Torka området omedelbart.

Rengör träbord ofta och använda mjuka kuddar under föremål som kan orsaka skada på bordets yta. Alla fina trä bord är en investering som du bör skydda. Att hålla bordet i gott skick gör att det kommer att pågå många, många år.