E2r

Hur tapet över en täckplatta

Om du planerar att tapeter ditt vardagsrum

Om du planerar att tapeter ditt vardagsrum, vet att alla de minsta detaljerna är viktiga. En av de saker som du kanske vill hålla utkik efter är hur du skulle vilja täckplattan att visas. Den täckplåt, som håller ljusomkopplaren, kan avvika från den övergripande designen som du siktar på om du lämnar det undesigned. Det är därför det kan vara en bra idé att sätta tapeten även över täckplattan, så att det säkert skulle vara kontinuiteten hela utformningen av rummet. Här är de steg att följa om du vill tapeten under en rums täckplåt:

  • Stäng av el. Det är bäst att du gör det här projektet under dagtid så att du kan stänga av strömmen brytaren. Kom ihåg att ingen design strävan någonsin värt att stöt för! Efteråt, använd en skruvmejsel för att ta bort täckplåten från väggen. Se till att du försiktigt lyfta bort det så att du inte kommer att störa någon och anslutningar.
  • Skär bort en del av tapeten. Denna del bör motsvara mönstret på tapeten runt täckplattan. Kom ihåg att du siktar på kontinuitet så att mönstret fortfarande bör hålla även med täckplåt på plats. När du har fastställt den del av tapeten som du skulle täcka plattan med, skär bort det, lägga till en två-tums ersättning på varje sida av täckplattan.
  • Trace öppningarna i täckplåten. Lägg främre delen av täckplattan mot baksidan av tapeten. Använd en penna och spåra öppningarna i täckplattan. Använd sedan en kniv för att göra denna öppning. Denna öppning skulle vara där växeln skulle passa rätt tillbaka i th täckplåt. Se till att du skär mycket noggrant och undvika ojämna kanter. Om du använder en sax istället för ett blad, klipp från mitten av torget utåt.
  • Använd maskeringstejp för att fästa tapeten på täckplattan. Du kan även använda dubbelhäftande tejp för detta ändamål. Helt enkelt placera bakgrundsbild på din täckplåt (kom ihåg, det mönstret ska ligga mellan täckplåten och väggen som omger den) och bifoga det. Släta ut eventuella luftbubblor som skulle bilda. Klipp bort överflödig tapet på sidorna av täckplåten.
  • Montera täckplåten tillbaka mot väggen. Nu sätter tillbaka täckplåten genom att sätta skruvarna igen. Din täckplåt bör effektivt kamouflerad med resten av väggen.
  • Vet av andra alternativ. Bortsett från att sätta tapet ovanpå täckplåten, är ett annat alternativ som du kan prova att måla täckplattan med en färg som matchar tapeten.

Där har du det

Hur tapet över en täckplatta. Skär bort en del av tapeten.
Hur tapet över en täckplatta. Skär bort en del av tapeten.

Där har du det! Dessa är de steg att komma ihåg om du vill tapeter över din täckplåt. Kom ihåg att en sådan omsorgsfull uppmärksamhet på detaljer är mycket viktigt om du verkligen vill ta fram det bästa i varje rum. Vill gärna leka med mönster så att du kan även göra något så litet som en täckplåt en design mittpunkten.