E2r

Hur tar man bort badrum mögel

Mögel kan lätt växa på fuktiga ställen

Mögel kan lätt växa på fuktiga ställen. Det är viktigt att veta hur man känner igen formen och bli av med dem så snart som möjligt. När den inte behandlas, kan mögel vara farliga för hälsan. Badrummet är en plats där mögel ofta växer. Kontrollera under diskbänken och wc-skålen och på sidorna av badkaret. Det finns många sätt på hur du kan ta bort badrum mögel och hålla ditt badrum rent. Följ de steg som anges nedan.

Här är stegen på hur man kan bli av med badrum mögel lätt:

Material som du behöver

Hur tar man bort badrum mögel. Material som du behöver.
Hur tar man bort badrum mögel. Material som du behöver.

Material som du behöver. De material som behövs för att ta bort badrum mögel är blekmedel, en sprayflaska, gummihandskar, borste för att skura och skyddsglasögon. Kom ihåg att använda handskar och skyddsglasögon som blekmedel kan irritera huden och ögonen. Du behöver också tvål, bakpulver och varmt vatten för att eliminera en del av formen först innan skrubbning.

Framställning

Förberedelser. Leta efter områden i badrummet där det finns mögel. Detta är vanligtvis under diskbänken, under toalettstolen och bredvid badkaret eller duschen. Använd varmt vatten för att blötlägga mögliga områden. Strö en liten mängd bakpulver till vattnet. Efteråt, använda en gammal tandborste och borsta området med tvål. Detta borde bli av med några av formen så att det blir lättare för dig att städa upp senare. Om det finns ett fönster i badrummet, öppna den innan du fortsätter med nästa steg så att lukten av blekmedel kan gå ut ur badrummet. Om du inte har ett fönster i badrummet, använda en elektrisk fläkt och slå på den medan du arbetar på formen.

Blötlägg formen i blekmedel

Blötlägg formen i blekmedel. Få din sprayflaska och lägger ungefär en kopp blekmedel och två koppar vatten. Skaka flaskan. Spraya blekmedel lösning på de delar där det finns mögel. Låt det ligga i blöt en stund. Lämna det i ungefär tio minuter eller så eller tills lut har torkat.

Ta badrummet mögel

Mögel kan lätt växa på fuktiga ställen. Blötlägg formen i blekmedel.
Mögel kan lätt växa på fuktiga ställen. Blötlägg formen i blekmedel.

Avlägsna badrummet mögel. Efter tio minuter, kontrollera mögliga områden. Använd skurborste som man måste skrubba bort mögel från kaklet. Om det inte lossnar, sprej blekmedelslösningen till området igen. Detta bör ta bort mögel från kakel lättare. Scrub tills det inte finns några spår av mögel kvar på plattorna. När du är klar, skölj bort de blekta områden med varmt vatten. Få en trasa för att torka området torrt.

Dessa är de enkla steg som du måste följa om du vill ta bort badrum mögel från ditt badrum. Stegen är verkligen enkelt. För att slippa mögel i ditt badrum, är det viktigt att torka våta områden när du använder badrummet. Mögel växer på fuktiga ställen så du bör alltid se till att badrumsgolvet är torrt. Om du inte längre kan ta bort mögel med skrubbning, kanske du vill ringa en expert att göra jobbet åt dig.