E2r

Hur tar man bort blyfärg

För flera år sedan var blybaserade färg standard

För flera år sedan var bly lacker standarden. Om ditt hus är mer än 30 år gamla, finns det en stor chans att det har lett färg. Ursprungliga ägarna naturligtvis vet vad måla ditt hus har. Men om det är tidigare åkande i huset, kanske du vill ha ditt hem få en ny touch av färg. Akta dig för färgbeläggningen och vet om det är giftigt eller inte.

Blyfärg är giftig färg

Hur tar man bort blyfärg. Klistra alkaliska strippa är starkare än den första kemiska strippa.
Hur tar man bort blyfärg. Klistra alkaliska strippa är starkare än den första kemiska strippa.

Blyfärg är giftig färg. Bly kan orsaka permanenta skadliga effekter på organ och hjärnan. Det är mycket skadliga för miljön. Du kan inte bara kasta blyfärg någonstans. Det är placerat enligt giftigt avfall.

Ta bort en bly-baserad färg från en dörr genom följande procedur.

För flera år sedan var blybaserade färg standard. Håll alkaliska strippa natten.
För flera år sedan var blybaserade färg standard. Håll alkaliska strippa natten.

 1. Förbered dig genom att bära en respirator, ögonskydd, handskar och kläder som kan disponera efter jobbet.
 2. Ta bort ledtappar hos dörren genom att lyfta bort det.
 3. Bär dörren till en öppen arbetsyta som ett garage eller en lada.
 4. Bestäm hur många lager av färg kommer du att göra med.
 5. Börja ta bort färg med kemiska strippor eftersom det är mycket säkrare än slipning och skrapning. Glöm inte att använda din säkerhet redskap: skyddsglasögon, glober gummi, andningsskydd och engångsoveraller papper.
 6. Använd elektrisk värme vapen eller infraröd färgborttagningsmedel för att mjuka färgen för enkel skrapning och borttagning.
 7. En pasta typ stripper kan också användas för gjutning att hålla fast. När färgen är mjuk, bubblar det och redo för skrapning.
 8. Lös färg kan nu skrapas med hjälp en bred spackelspade. Borstar är de bästa verktygen för att ta bort lös färg.
 9. Avlägsna återstående skiktet genom en annan typ av avdrivningsanordningen. Ibland, även om du redan tagit bort mycket färg, det finns fortfarande kvar lager av färg som skall avlägsnas.
 10. Klistra alkaliska strippa är starkare än den första kemiska strippa. Det är en form av pasta och inte har några rök men du har fortfarande att skydda dina ögon och händer. Applicera alkaliska strippa med en spackel.
 11. Håll alkaliska strippa natten. För detta strippa för att verkligen fungera, måste det vara blött i 24 timmar. Täck strippa med en frys papper ordentligt nedtryckt på sin topp för att undvika så mycket luft som möjligt.
 12. Nästa morgon, få en spackel för att ta bort frysen papper och måla tillsammans. Om det fortfarande finns kvar strippor eller färg som inte kan skrapas bort, använd svamp och vatten för att tvätta bort dem.
 13. Efter avlägsnande all färg, kan du färga då och polera dörren. Du torka den och sanden den, sedan prime och måla den.
 14. Försök en sista tillämpning av strippa om några fler färger inte tas bort.

Faktum är blyfärg giftig färg. Men om du vet hur man handskas med det, kan du måla eller på nytt lack din dörr och även ditt hus utan att lämna någon skadlig effekt för dig och för miljön.