E2r

Hur tar man bort brännmärken på rostfritt stål köksredskap

Ursprunget av rostfritt stål kan spåras tillbaka till 400 CE i Indien

Ursprunget av rostfritt stål kan spåras tillbaka till 400 CE i Indien, där den dåvarande regerande kungen, Kumara Gupta Jag beställde uppförandet av Iron Pillar av Delhi. Denna Iron Pillar var både stark och icke-frätande på grund av de olika metallerna var det består av. Omkring 1.821 metallurger börjat genomföra användning av legeringar, eller kombinationer av olika metaller på olika vardagliga material såsom bestick. Så småningom på grund av deras icke-korrosiva naturen de användes i kokkärl, såsom grytor och pannor.

Den rostfria stållegeringen i rostfritt stål köksredskap består i allmänhet av minst 11,5% krom. Andra legeringar varianter såsom 18/8 (18% krom, 8% nickel) och 18/10 (18% krom, 10% nickel) existerar. Kombinationen av stål, krom och nickel ger oss möjlighet att blanda, steka eller koka vår mat utan rädsla för kärlet rostar och förorenar vår mat.

Hur tar man bort brännmärken på rostfritt stål köksredskap. Ta kärlet till spisen och värm den under medelhög värme.
Hur tar man bort brännmärken på rostfritt stål köksredskap. Ta kärlet till spisen och värm den under medelhög värme.

Men även om dina rostfria kastruller och stekpannor är rostfritt, de är inte burn-bevis. Lämna din rostfria alltför länge på toppen av din kamin kan lämna fula svarta märken runt och inuti din köksredskap. Här är hur du kan ta bort dessa oönskade och fula brännmärken på rostfritt stål köksredskap.

  • Sätt lite pulveriserad diskmedel i stål köksredskap. Fyll sedan kärlet med vatten precis tillräckligt för att täcka de brännmärken.
  • Ta kärlet till spisen och värm den under medelhög värme. Vänta tills det att koka. Sedan, låt det sitta över natten utan att spilla det uppvärmda vattnet med diskmedel. Blötläggning kokkärl med rengöringsmedel kommer att bidra till att lossa upp brända bitar av mat. Detta kommer också initialt ta bort några av de brännskadade fläckar ut.
  • På morgonen kasta ut rengöringsmedel och skrubba ut brännmärken. De uppmjukade fläckar inuti kokkärlet är nu löst och kan lätt avlägsnas.
  • Fyll en behållare med varmt vatten. Storleken på behållaren beror på hur många rostfritt stål köksredskap du rengöra. Lägg tre koppar ättika. Tro det eller ej, är vinäger ett mycket potent rengöringsmedel. Sätt kärlet i och låt det sitta där i flera timmar. Ändra dess riktning då och då för att dra alla sidor köksredskap i ättika lösning.
  • Efter blötläggning kokkärl i ättika, inte kasta det ännu. Ta bort kokkärlet från behållaren och skrubba dem med bakpulver. Gör skrubbning i cirkelrörelse. Använd en generös mängd bakpulver så att den skulle lämna ett tjockt lager av bakpulver pasta både på insidan och på utsidan av pannan. Låt det torka tillsammans med bakpulver pasta.
  • Använda vinäger och vatten lösning, skölj rostfritt stål köksredskap. Fizzing är normalt så bli inte rädd.
  • Kasta ut ättika och vatten lösning och tvätta köksredskap. Skrubba den igen för att se till att det inte finns några bränna kvar märken.


Du kan behöva göra dessa steg flera gånger innan köksredskap kommer att se bra igen. Var inte besviken om din köksredskap inte städa upp så fort du förväntat.