E2r

Hur tar man bort färg från en spegel

När du gör renoveringar och rummet renoveringar

När du gör renovering och renoveringar rum, kan du få misstag måla över de flesta ytor, inklusive de av speglar av glas. Hantering speglar är en tuff och besvärlig uppgift. Yttersta försiktighet krävs när du tar bort dessa fläckar eftersom för mycket press kan bryta ytan. Kan dock använda vanlig hushållsutrustning göra jobbet enklare och snabbare. Här är några tips om hur du använder de lätta att hitta objekt att ta bort färg från en spegel.

Hur tar man bort färg från en spegel. Samla de nödvändiga material och utrustning.
Hur tar man bort färg från en spegel. Samla de nödvändiga material och utrustning.

  • Samla de nödvändiga material och utrustning. När du tar bort färg från din spegel, skulle du behöva en enkel hemmet såsom nagellack remover, aceton, ättika eller tomatjuice. Du kan välja något material som är lätt tillgängliga och att du är van vid att använda. Ett annat sätt att ta bort fläcken är att skrapa färgen bort efter applicering smörjmedel såsom balsam och tvål med vatten. Utöver dessa material, skulle du behöva bomullstussar, rakblad och flera torra trasor.
  • Applicera nagellack remover. Doppa en bit bomull i nagellack remover. Torka försiktigt längs färgen fläcken för att ta bort den. Applicera mer nagellack om situationen kräver det. Se också till att du inte tillämpar för mycket press på glaset eftersom det kan gå sönder med tanke på att det inte tål för mycket tryck. Använd en ren torr trasa bort nagellack tillsammans med de kvarvarande färgfläckar.
  • Utnyttja aceton. I huvudsak är aceton bara en starkare form av nagellack remover så det kan likaså ta bort färg spill effektivt. Återigen, använd en bit bomull för att få lite aceton och torka försiktigt längs ytan med fläck. Denna gång, gnid spill upprepade gånger för att säkerställa att färgen skulle falla av. Du kan behöva använda handskar när man hanterar aceton sedan kontakt med huden orsakar irritation.
  • Försök skrapa fläcken bort. Använda vanliga smörjmedel såsom balsam eller vatten med tvål, kan du skrapa lätt bort färgen med ett rakblad. Kom ihåg att hålla dina avskrap från skrapat på ytan av spegeln. Var vänlig och lägg inte för mycket tryck på ytan för att garantera säkerheten för din spegel. Ta bort smörjmedel med en ren torr trasa.
  • Använd vinäger. Doppa en bit av ren torr trasa i en varm ättika lösning. Torka försiktigt den utspillda färgen och lägga mer vinäger om det behövs. Fortsätt torka tills alla spår av fläcken avlägsnas. Med hjälp av en separat tygstycke, ta bort vinäger samt de återstående rester av fläcken.
  • Använd tomatjuice. Doppa en tygbit i någon tomatjuice. Se till att du får bara den mängd som krävs eftersom en för stor mängd kan bli rörigt. Försiktigt skrubba bort fläcken med trasa. Rengör spegeln efteråt för att bli av med de återstående fläcken och tomatjuice.


Ibland är det tillrådligt att ersätta spegeln med en ny eftersom det finns en stor risk för att bryta eller repor på ytan, till exempel vid användning av rakblad. Det är upp till dig att avgöra om du skulle gå till en ny eller behålla den gamla spegeln och ta bort färgen själv. I grund och botten, skulle du behöver någon särskild utrustning när du rensar färgfläckar från dina speglar. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna och du kommer att sluta med en ljus och obefläckade möbel!