E2r

Hur tar man bort fläckar toalett skål

Toalettstolen fläckar är en av de mest envisa fläckar att ta bort

Toalettstolen fläckar är en av de mest envisa fläckar att ta bort. Kalcium och kalk i vattnet är att få skulden för det mesta, plus urin och alger uppbyggd som bidrar till fläckar med en mörk, rostig färg. Det finns många kommersiella produkter tillgängliga som lovar att ta bort dessa grungy fläckar men på något sätt du sluta med ett sortiment av rengöring hjälpmedel medan fläckarna fortfarande kvar. Nedan finns några idéer om hur man tar bort fläckar toalett skål. Vill vara förberedd för mer fysisk ansträngning för att effektivt ta bort fläckar plus vanliga rengöringsmedel hjälpmedel.

Stäng av röret som levererar vattnet i vattnet garderoben

Hur tar man bort fläckar toalett skål. Toalettstolen fläckar är en av de mest envisa fläckar att ta bort.
Hur tar man bort fläckar toalett skål. Toalettstolen fläckar är en av de mest envisa fläckar att ta bort.

Stäng av röret som levererar vattnet i vattnet garderoben. Spola toaletten så att vattnet i brunnen kommer att gå ner. Häll en liter vit vinäger i skålen och låt det sitta över natten. Syran i ättika kommer att bryta ner kalcium och kalk uppbyggd. Skrubba skålen med en styv borst toalett borste eller skursvamp kraftigt på morgonen.

Fin våt / torr sandpapper i 600 och 400 grit kan också användas för att skrapa fläckarna. Detta kan vara mödosamt arbete, men det är ganska effektivt på att ta bort vatten fläckar och kalcium insättning inne i toalettstolen. Den fint sandpapper skadar inte porslin finish skålen. Det kan vara en mycket långsam process, men du kommer att vara mycket nöjda med resultatet och det faktum att du inte använder kemikalier som kan skada miljön. Du kan också använda en pimpsten pinne, vilket kommer att ge dig samma resultat.

Ett sätt att hålla din toalettstolen ren och fräsch och fri från fläckar är att använda bakpulver och vinäger. Dessa två billiga produkter har varit kända för att rengöra de flesta saker i huset. Dessa kan bryta ner envisa fläckar och förhindra mögel också. Ta bort så mycket vatten som du kan från toalettskålen genom att trycka ner vattnet med en toalett borste. Strö bakpulver över fläckarna och under kanten av toalettskålen där vattenhålen är. Sätt lite vit vinäger i en sprayflaska och lätt fuktiga områden som du har beströdda med bakpulver. Lämna det på i ungefär trettio minuter för att bakpulver och ättika för att reagera på fläckarna. Använd en hård-borst toalett borste för att skrubba under kanten och över fläckarna. Använd en pimpsten pinne eller fint sandpapper för att ta bort en del av de mer envisa fläcken. Din porslin toalettstolen blir skinande rena på nolltid.

Stäng av röret som levererar vattnet i vattnet garderoben.
Stäng av röret som levererar vattnet i vattnet garderoben.

En kan av en av de mest populära kolsyrade läsk i världen kan användas för att ta bort fläckar i din toalettstolen när du har ingenting annat runt. Häll en burk Coca-Cola runt insidan kanten av toalettskålen så att soda kommer att sippra ned till sidan av skålen. Låt drycken sitta i en timme eller mer innan du skrubba toalettskålen. Syrorna i drycken kommer att bryta ned kalcium insättning och andra fläckar och göra dem lättare att ta bort. Du kan få bättre resultat om du lämnar drycken inuti skålen över natten.


Innan tillgripa kommersiella rengöring föreningar, nå för naturligt fläckborttagningsmedel som du har i huset. Du kommer att få tillfredsställande resultat från billiga städare utan att bidra till förstörelsen av miljön.