E2r

Hur tar man bort krita fläckar från trä

Småbarn är naturligt nyfikna i den utsträckning som föräldrarna tycker att de gör en enda röra. För dem, vilket gör krita fläckar på din dyrbara trämöbler eller trägolv är bara en produkt av artisteri och nyfikenhet. Ha tålamod på dem när undervisning som kritor endast bör användas på papper. Men att lära denna sak inte kommer att bli lätt för dem. Medan du väntar, lära dig hur du tar bort krita fläckar från trä med effektiva tekniker. Nedan finns några knep på hur man tar bort krita märken från trä:

Hur tar man bort krita fläckar från trä. Använd ett läskpapper.
Hur tar man bort krita fläckar från trä. Använd ett läskpapper.

  • Använd ett läskpapper. Täck krita fläckar med en bit papper läskpapper. Tryck ett varmt strykjärn knappast på papperet läskpapper. Värmen kommer att värma upp och så småningom smälter ner krita fläckar, som kommer att hålla på papperet läskpapper. Ta bort papperet läskpapper från tid till annan för att se om alla krita fläckar avlägsnas. Upprepa hela processen om det fortfarande finns fläckar på träet.
  • Använd en bil smörjmedel. Spraya smörjmedlet på krita fläckar. Detta kommer att mjuka upp krita fläckar så låt det sitta på ytan i några minuter. Torka av smörjmedel med en ren och mjuk trasa. De krita fläckar bör vara borta nu. Om inte, fortsätt att torka av området tills fläckarna är borta. Tvätta fläcken med en svamp doppad i diskmedel utspätt i ljummet vatten. Den diskmedel tar effektivt bort smörjmedlet. Torka av trä med en ren och torr trasa för att hjälpa den att torka snabbare.
  • Använd en stärkelsepasta. Avlägsna dammet på det färgade området för att förbereda den för fläckborttagning. Du kan använda den vanliga duster, Mini Vac, eller en svamp för att göra detta. Efter det, gör en stärkelsepasta genom att vatten tillsätts stärkelse. Fortsätt röra om blandningen tills tjock och pastaliknande. Använd en svamp eller ren trasa för att tillämpa stärkelsepastan på krita fläckar. Låt pastan att sitta i minst en timme för att upp till tre timmar. Pastan kommer hårdna och krita fläcken fastnar på pastan. Försiktigt skrapa bort pastan tillsammans med krita fläckar med en slö kniv. Torka fläcken med en ren och torr trasa för att avlägsna eventuella rester.
  • Använd ett radergummi. Radergummit kan ta bort krita fläckar som om dessa är enkla blyertsmarkeringarna på papper. Först, torka fläcken med en trasa fuktad i varmt vatten. Låt träet torka precis tillräckligt för att använda radergummit. Radera krita fläckar som om du raderar blyertsmarkeringarna. Du måste arbeta hårt för att radera krita fläckar tills alla har kommit ut. Det kommer att finnas radergummi märken på trä efter detta. Ta radergummit varumärken genom att torka bort dem med en fuktig och ren trasa.


Alla krita fläckborttagning tekniker arbetade ovan för vissa människor

Alla krita fläckborttagning tekniker arbetade ovan för vissa människor. Prova dem och se vilka som fungerar för dig bäst. Men efter att ha använt en teknik, alltid tillämpa en lack på trä. Om du gör det kommer att behålla träets kvalitet och skydda den från sämre krita fläckar. Kontrollera också att ta bort krita fläckar så fort du har lagt märke till dem. Låta någon fläck att sitta på ytan så länge kommer bara innebära att fläckarna fler chanser att stanna där för evigt.