E2r

Hur tar man bort läppstift från mattan

Oavsett hur du försöker göra ditt hem vistelse i glänsande tillstånd

Oavsett hur du försöker göra ditt hem vistelse i glänsande skick, olyckor händer ibland och kan förstöra tingens ordning. Din matta är inte förskonade från dessa missöden. Du dammsuger regelbundet din matta för att ta bort damm och kvalster och göra det evigt snyggt. Men du kan släppa din läppstift utan tanke, att lämna ett fult märke på din matta. Eller det kan vara så att ditt barn upptäcker ditt läppstift och bestämmer sig för att rita en figur med det på din matta. Vilken huvudvärk. Men rörigt det kan verka, kan läppstift fläckar på din matta tas bort. Här är tips på hur man gör det:

  1. Använd en gammal trasa som inte har någon mer användning för dig. Spraya på en liten mängd av matta renare skum. Låt skummet stå på en stund och sedan gnugga fläcken med den gamla trasan. När gnugga, se till att inte sprida läppstift till omgivande områden. När den gamla trasan är redan nedsmutsade med läppstift smetar, vända på det och använda den ofärgade sidan. Gör detta flera gånger tills att läppstiftet märket inte längre syns.
  2. Undvik att blöta fläcken med vatten, eftersom det kommer bara sprida läppstift på mattan. Läppstift princip har olja för sin del och olja och vatten inte blandas ihop. Så när du häller vatten på läppstift färgade området, är chansen att läppstiftet kan bli utspridda.
  3. Om läppstiftet gick i bitar när den föll på mattan, omedelbart plocka upp sina bitar från mattan. Också, städa upp fläcken på en gång så att märket inte fastnar eller ansluta sig ytterligare på ytan av mattan.
  4. Tryck på en pappershandduk för att torka bort märket från mattan. Ta ut pappersduk och göra metoden igen med en ren. Upprepa tills färgen på läppstiftet har betydligt bleknat bort.
  5. Sätt oljebaserade produkter på läppstift fläcken. Du kan använda vegetabilisk olja, vaselin eller hårspray. Eftersom läppstift är oljebaserad också, kommer det med största sannolikhet kombineras med andra oljebaserade produkter. Efter några minuter, tryck på ett papper eller en trasa handduk på fläcken. Du kommer att märka att mycket av fläcken kommer att absorberas av handduken. Gör denna teknik flera gånger mer för att helt radera fläcken.
  6. Skrapa läppstift partiklarna från mattan med läskpapper. Blot det skadade området med en viss mängd av ren flytande tvättmedel, utan vatten. Lämna det för en stund och sedan gnugga bort med en bit grov trasa.
  7. Sätt lite mängd babypuder på läppstift färgade delen. Med en pappershandduk, skrapa bort pulvret. Mycket av färgen på läppstift släcks med pulvret. Eftersom babypuder är mestadels vit, borsta av kvarvarande pulver från med en pensel för att få tillbaka färgen på mattan.
  8. Blanda en halv kopp bakpulver med en liten mängd av ättika. Mängden av ättika bör vara precis tillräckligt för att väta bakpulver pulver. Sätt lite mängd av bakpulver blandningen på fläcken. Nästa, ösa ut det med en pappershandduk eller trasa. Skrapa bort den kvarvarande grejer med en gammal tandborste. Dammsug mattan.

Hur tar man bort läppstift från mattan. Använd en gammal trasa som inte har någon mer användning för dig.
Hur tar man bort läppstift från mattan. Använd en gammal trasa som inte har någon mer användning för dig.

Naturligtvis kan du inte riskera ytterligare skada din matta speciellt om det är en dyr sort. Så om din oro är att du ytterligare kan skada din matta i ditt försök att rensa ut läppstift fläck, ringa dig bättre en matta vård expert att göra jobbet åt dig.